52 poäng från finalspel i VM

I konkurrens med 271 andra spelare från över 40 nationer lyckades Jesper Svensson sno åt sig en 13:e plats när bowling-VM inleddes i Abu Dhabi helgen med singelspelet. - Man spelar ju alltid för medalj, men det här var ändå en bra början, sa Jesper Svensson till swebowl.se.

Jesper Svensson fick en bra start på VM och med en mersmakande 13:e plats.

Jesper Svensson fick en bra start på VM och med en mersmakande 13:e plats.

Foto:

Bowling2014-12-08 07:43


Jespers resultat i kvalet var 1361 på sex serier och det betydde att han hade behövt 52 poäng till för att ha fått vara med bland de fyra som gjorde upp om medaljerna.
Resultatet var ändå ett stort fall framåt jämfört med ifjol då han debuterade i Las Vegas.
- Då gick det dåligt och jag kände mig jätteliten. Nu var jag lite spänd i början men lyckades hitta ett enkelt sätt att komma till fickan och jag tycker att jag spelade bättre än vad siffrorna visar under de tre första serierna, sade Jesper.
Han låg på 645 i halvtid, men kunde sedan lyfta sitt spel.
- När vi kom in i mitten av hallen blev det lättare. Jag fick bättre reaktion med klotet och då kom också de höga serierna, två stycken kring 250, sade Jesper.
- Man spelar ju alltid för medalj men samtidigt är det viktigt att göra en bra prestation så att vi skapar en bra grund inför lagspelet.

Guld till Kanada
Det blev den 29-årige kanadensaren Dan McLelland som tog det första guldet vid Herr-VM i Abu Dhabi. I singelspelets final vann McLelland över värdnationen Förenade Arabemiratens Shaker Al Hassan med 256-212.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!