Beslutet taget – så blir det med bowlingsäsongen

Svenska bowlingförbundet kallade till extra förbundsmöte där det beslutades att resten av säsongen ställs in. "Det har gått så pass lång tid sedan vi avbröt att det hade blivit konstigt att fortsätta", säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf.

Bowlingsäsongen ställs in. "Det var ett väntat beslut", säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf.

Bowlingsäsongen ställs in. "Det var ett väntat beslut", säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2021-02-18 13:34

Säsongen har, precis som hos många andra sporter, skjutits upp ett flertal gånger. Nu har Bowlingförbundet valt att ställa in säsongen för samtliga serier och istället försöka börja om till hösten.

– Klubbarna vill lägga ner, säger Västerbottens representant Thomas Ramsell på förbundets hemsida.

"Styrelsens förslag, vilket var att slutföra säsongen 2020/2021 när det är möjligt, avslogs på mötet med stor majoritet. Endast Skånes Bowlingförbund ställde sig bakom förslaget. Alla andra distrikt yrkade på avslag av styrelsens förslag och meddelade därmed att de ville att den pågående säsongen skulle avslutas direkt och en ny säsong ska påbörjas så fort det är möjligt.", skriver förbundet.

Det innebär att Vimmerby BK i Mellanallsvenskan och Varta BK i division 1 har spelat färdigt för den här säsongen. Vimmerby hann spela fem matcher i höstas innan allt sköts fram. Man vann två av dem, spelade en oavgjord och förlorade två. Varta hade i sin tur stått för en kanoninledning och hade sex segrar och en oavgjord på sju matcher i "ettan".

– Det var ett väntat beslut. De har arbetat med olika scenarier och skjutit fram det hela tiden. Den sista utvägen var att eventuellt börja i april och sedan fortsätta spela under hösten, men det hade varit för mycket. Det var bättre att man nu ställde in allt, säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf, som själv röstade för att ställa in och börja på ny kula i höst:

– Ja, jag röstade för det. Det har gått så pass lång tid sedan vi avbröt att det hade blivit konstigt att fortsätta. Det är mycket som förändrats och framför allt kan man få möta lag som tappat en massa spelare. Det blir inte samma sportsliga rättvisa. 

Men Asklöf tycker att hans lag ändå fick en bra start på säsongen.

– Vi började med 10–10 borta mot Matteus-Pojkarna, vilket är väldigt bra. Förlusten mot AIK är inte mycket att säga om, de var för bra helt enkelt. Sen vinner vi borta mot Brio, förlorar mot Stureby och vinner även hemma mot Nobel. Så det var faktiskt en jättebra start får man säga, med tanke på det tuffa spelschemat, säger han.

Har ni börjat arbetet inför nästa säsong?

– Nu har man haft lite distans till allt men jag hoppas att vi reder ut det på styrelsemötet på tisdag. Då ska vi sätta mer ramar för hur vi ska agera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!