Från besvikelse till glädje: "Inga monstersiffror"

Två bottenmöten. Två matcher där Vimmerby BK hade chans att få med sig poäng. Till slut blev det förlust mot BK Kåess – men en stark seger mot Team Mariestad. "Vi kliver dit som lag", säger Frida Sethsson efter vinstmatchen.

Peter Svensson och hans VBK förlorade sin första match men revanscherade sig på eftermiddagen.

Peter Svensson och hans VBK förlorade sin första match men revanscherade sig på eftermiddagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Bowling2022-12-03 18:42

I den förra omgången tog Vimmerby BK sin allra första seger för säsongen i Mellanallsvenskan. Kunde man bygga vidare på den, när det spelades sammandrag i Vimmerby bowlinghall på lördagen?

Nja, inte direkt i alla fall. I det första mötet mot bottenkollegan BK Kåess kom hemmalaget inte alls upp i nivå och föll till slut med 7–13.

– Det blir slumpartat när vi spelar sammandrag, eftersom förbundet väljer profil. Och banorna ändrades väldigt fort nu. Vi gör ingen bra match då, säger VBK:s Frida Sethsson.

Mot Mariestad blev det bättre för VBK. Efter en stark tredjeserie som Vimmerby vann med 4–1, kunde man hålla ut och vinna matchen med 11–9, trots 2–3 i den sista serien.

– Vi samlade ihop oss inför Mariestad och gör det också bättre. Vi får momentum där i den tredje serien, när vi vinner med 4–1 och det är en stor skillnad att kunna leda med 9–6 inför den sista. Sen är det inga monstersiffror från något av lagen, men vi har lite medflyt och är lite tryggare i det vi behöver göra, säger Sethsson och tillägger:

– Det var verkligen en lagseger där vi kliver dit som lag.

VBK har nu uppehåll fram till den 21 januari.

– Ja, och sen har vi uppehåll i en månad till efter det. Så det är inte helt optimalt.

Topp 3 i VBK mot Kåess: Peter Thorstensson 794, Isac Wall 752, Hampus Thorstensson 724.

Topp 3 mot Mariestad: Isac Wall 809, Daniel Stefansson 796, Frida Sethsson 780.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!