Bowlingstjärnan tog ny seger i USA

Jesper Svensson är en vinnare – igen. Han är nu uppe i tio PBA-titlar och kan bli invald i Hall of Fame. Formen är det sannerligen inget fel på inför World Series of Bowling som inleds idag.

Jesper Svensson vann partävlingen tillsammans med amerikanen Kyle Troup.

Jesper Svensson vann partävlingen tillsammans med amerikanen Kyle Troup.

Foto: PBA

Bowling2020-03-09 06:30

Den 25-årige bowlingstjärnan från Vimmerby upplever en fantastisk tid i USA. Så sent som förra helgen vann han en individuell PBA-tävling i Indianapolis.

– Det känns som att jag har fått tillbaka den där ”killerinstinkten”, sa han då.

Nu kan Jesper Svensson skriva upp ytterligare en titel på meritlistan. Tillsammans med den 28-årige amerikanen Kyle Troup vann Jesper Svensson partävlingen PBA Roth/Holman Doubles.

De var etta inför stegfinalen och behövde således bara vinna en match till för att säkra titeln. I finalen väntade Marshall Kent och EJ Tackett.

Svensson/Troup kopplade greppet tidigt och vann till slut med siffrorna 234–205. Det var andra gången som duon vann en partävling på PBA-touren. Senast var 2017.

Individuellt har Jesper Svensson tagit åtta titlar. Därmed är han uppe i tio PBA-titlar totalt, vilket är gränsen för att kunna bli invald i Hall of Fame.

Så här sa han till vår tidning för några dagar sedan:

– Det hade såklart varit en stor milstolpe att komma dit. Men det är svårt att vinna dessa tävlingar.

Att Jesper Svensson kommer bli invald i Hall of Fame känns som en självklarhet. Frågan är bara när. Nu har han i alla fall uppfyllt de kriterierna som krävs.

Redan i dag väntar en ny stortävling i USA, när World Series of Bowling inleds.

Vad har du för målsättning när du går in till den tävlingen?

– Målsättningen blir väl att fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta spela bra, så får vi se vad det räcker till, säger Jesper Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!