Bröder uttagna i Team Talang

I Jesper Svenssons fotspår. Okej, jämförelsen är kanske orättvis. I vilket fall som helst är bröderna och Vimmerbykillarna Anton och Albin två duktiga bowlingspelare. Igår blev de uttagna till förbundssatsningen Team Talang, där också Västerviksbowlarna Felicia Svensson och William Svensson är med.

TALANGER. Anton Sandberg och Albin Sandberg, Vimmerby BK, är uttagna till Team Talang.

TALANGER. Anton Sandberg och Albin Sandberg, Vimmerby BK, är uttagna till Team Talang.

Foto:

Bowling2016-06-01 08:04

Totalt har Svenska bowlingförbundet plockat ut 31 unga spelare födda i september 1998 eller senare. Fyra av dem är alltså från vår trakt. 

Så här säger Peter Sandberg, far till Anton och Albin och själv en mycket erfaren och skicklig spelare. 

– Jättekul att de får den här chansen, framför allt för Albin (yngst av bröderna och född 2001). Anton går på bowlinggymnasiet i Nässjö och har redan lärt sig mycket där under det här året. 

Bäst  i familjen

Sandberg senior är inte överraskad att hans söner tog två av de 31 platserna. 

– Nej, det kan jag inte säga. Båda har spelat väldigt bra i Junior Masters och gått till flera finaler. De är duktiga och åker på mycket tävlingar. 

Är de lika rent spelmässigt?

– Nja, Anton är väldigt noggrann, medan Albin är tvåhandsfattad och går mer på känsla än så länge. 

Är de till och med bättre än dig?

– Eh…, det var en svår fråga. De är inte långt efter och börjar knappa in, säger Peter som spelat på den högsta nivån i Sverige och som nu gör en ny satsning i Vimmerby BK i Allsvenskan.

Vad är då Team Talang för något?

Jo, här samlas de allra största talangerna i svensk bowling för att under professionell ledning få lära sig mer om sporten. 

– Jag tror det är väldigt nyttigt. På första träffen i Nässjö i september ska de filma när de bowlar och göra en analys efter det. Totalt är det fem träffar och det sker en gallring efterhand. På lägren ingår flera delar, som klotkunskap, fysisk träning, teknik, taktik och psykologi, säger Peter Sandberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!