Chans till ytterligare VM-medaljer i nya klassen

Båda de svenska lagen lyckades ta sig vidare från kvalet i den nya klassen mixed på bowling-VM i Dubai. Det innebär nya medaljchanser för Jesper Svensson och William Svensson.

Jesper Svensson från Vimmerby och William Svensson från Västervik ingick i samma lag som tog sig vidare i bowling-VM:s mixedklass.

Jesper Svensson från Vimmerby och William Svensson från Västervik ingick i samma lag som tog sig vidare i bowling-VM:s mixedklass.

Foto: Arkiv

Bowling2021-11-12 14:16

Det svenska bowlinglandslaget framgångar fortsatte på fredagen när kvalet till den nya mixedklassen spelades. Kvartetten James Blomgren, Markus Jansson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner slog 2363 poäng på tio serier i Bakers spelsätt och var bäst av alla i kvalet.
– Vi såg bara resultaten, men utgår man från det såg det väldigt bra ut. Det är kul att det gick bra för dem och för oss så det är bara att kötta på i topp 16. Det är klart att det är en boost när det går bra för hela laget när det är andra som bowlar väldigt bra, säger William Svensson till swebowl.se.

Västervikskillen gick också vidare tillsammans med Jesper Svensson, Sandra Andersson och Joline Persson Planefors.  Med totalt 2236 gick även det andra svenska Mixed-laget vidare till matchspelet, som avgörs söndag morgon, på en sjunde plats.
– Det kändes som vi hade bra koll på läget och om vi bara slog bra slag så visste vi att det skulle komma strikeföljder, säger William Svensson.

Med fem medaljer redan klara för det Sverige fortsätter det bra spelet att rulla på.
– Det är klart att stämningen är bra, det har ju gått väldigt bra än så länge. Alla har bra koll på vad som händer med banorna och vad de ska göra för justeringar och använda för klot, hela den biten. Det känns som allting bara flyter på, säger William Svensson som tror att de svenska mixedlagen har bra chans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!