Coronan ställde till det för Varta BK

Målet var tydligt – ta kvalplatsen till Allsvenskan. Varta BK:s förhoppningar grusades dock och nu får man ställa in sig på nästa säsong. "I dagsläget vet vi dock inte när säsongen startar", säger VBK:s Robin Rehn.

Varta BK:s säsong i division ett avslutades i förtid.

Varta BK:s säsong i division ett avslutades i förtid.

Foto: Mikael Svensson

Bowling2020-05-06 18:00

Varta BK var verkligen på gång mot slutet av bowlingsäsongen. Sedan satte coronapandemin stopp för allting. 
– Det var jättetråkigt eftersom vi hade allt i egna händer för att få kvala uppåt. Men vad ska man göra? Det är som det är, säger Robin Rehn i Varta BK och fortsätter:
– Vi hade en dipp efter jul, precis som vi hade säsongen innan, och det rörde ihop sig lite då. Efter det hade vi några riktigt, riktigt bra omgångar där vi löste det men det gnager fortfarande lite att vi tappade efter jul.

Målet inför och under säsongen var just att få kvala uppåt. 
– Sedan vågar jag inte säga om vi hade klarat att vinna ett kval. Man vet aldrig vilket motstånd man får, säger Rehn.
Vad säger du om din egna säsong?
– Det var väl godkänt av mig. Inget speciellt.

När allt fick ett abrupt slut drogs istället en online-liga igång där många lag deltog. Lagen spelade sina fyra serier i respektive hemmahall och publicerade sedan det totala resultatet, där man tävlade mot andra lag.
– Det var dels för att kunna fortsätta spela men också för att stötta bowlinghallen så de inte tappade allt för mycket, säger Rehn.

I nuläget ser det bra ut för VBK inför kommande säsong. Ingen från förra säsongens A-lagstrupp har flaggat för att de lämnar eller slutar. Robin Rehn själv kommer också att spela vidare. 
– I dagsläget så vet vi dock inte när säsongen startar eller om den ens gör det, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!