Dags för allsvensk premiär – så ser VBK:s målsättning ut

Förra säsongen i Allsvenskan blev ett drama. Som vanligt. Vimmerby BK förlorade egentligen det negativa kvalet, men fick en friplats och höll sig kvar i Allsvenskan. Nu börjar VBK om på ny kula - i en på förhand mycket tuff serie. – Vi siktar på övre halvan, säger Tobias Asklöf.

I morgon drar bowlingallsvenskan igång. Vimmerby BK premiärspelar mot Stockholmslaget Matteus-pojkarna. Här ser ni några av dem som är med i VBK-laget. Farmarlaget, nykomling i division ett, har också premiär. De tar emot ett annat Stockholmslag, Gullmarsplan. Bakre raden, från vänster, Morgan Holmström, Peter Thorstensson, Johan Waxegård, Lennart Samuelsson, Peter Sandberg, Roy Lundgren och Rickard Nilsson. 
Främre raden, från vänster, Anton Zeilon, Kurt Alexandersson, Frida Sethsson, Tobias Asklöf, Sören Berggren, Jaroslav Sranka och Tomas Ekeroth. Foto: Roelof Stroetinga

I morgon drar bowlingallsvenskan igång. Vimmerby BK premiärspelar mot Stockholmslaget Matteus-pojkarna. Här ser ni några av dem som är med i VBK-laget. Farmarlaget, nykomling i division ett, har också premiär. De tar emot ett annat Stockholmslag, Gullmarsplan. Bakre raden, från vänster, Morgan Holmström, Peter Thorstensson, Johan Waxegård, Lennart Samuelsson, Peter Sandberg, Roy Lundgren och Rickard Nilsson. Främre raden, från vänster, Anton Zeilon, Kurt Alexandersson, Frida Sethsson, Tobias Asklöf, Sören Berggren, Jaroslav Sranka och Tomas Ekeroth. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Bowling2017-09-08 14:20

I morgon brakar det alltså loss. Då är bowlingsäsongen igång.

För Vimmerby väntar återigen spel i landets näst högsta division, Allsvenskan. 

Laget har hamnat i mellanallsvenskan, vilket innebär många möten mot Stockholmslag. 

Och varför inte inleda mot ett sådant direkt...
– Jag har ingen större koll på Matteus-pojkarna. Jag vet inte så mycket mer än att de är nykomlingar, berättar Tobias Asklöf (Pettersson). 

Han är förhoppningsfull inför vad som komma skall. 
– Det är alltid roligt när säsongen drar igång på allvar. Och det är också alltid lite pirrigt. Man vet inte exakt hur man ligger till. 

Förra säsongen fick Vimmerby tampas mot riktigt hårt motstånd. 
– Det var en jäkligt bra serie. Det visar inte minst att både Glam och Tegnér gick upp till Elitserien. 

VBK var länge med i snacket om en kvalplats till högsta serien (topp tre). Men ett par snöpliga förluster i slutet av grundserien gjorde istället att laget tvingades till kval för att hålla sig kvar i Allsvenskan. 
– På det stora hela gjorde vi en bra säsong förra året och vi var bara någon poäng bakom Tegnér i tabellen. 
Vad tycker du om årets serie?
– Det är framför allt tre lag som sticker ut och som jag tror blir topplag: AIK, Sundbyberg och Sigma. 
AIK åkte för övrigt ur Elitserien. 

Har ni satt någon målsättning?
– Övre halvan är ett mål vi har - och topp tre vore kanonbra förstås, säger Tobias Asklöf.

Han har goda vibbar inför seriestarten. Dels för att VBK är ett starkt hemmalag, dels för att försäsongen gett bra svar. 
– Vi var ett team på sex spelare från klubben som spelade stortävlingen i Malmö (Lucky Larsen Masters). Det var väldigt svårspelat, men jag tycker att det gick helt okej, på mycket tuffa banor. 
– Sedan hade vi ett gäng i Jönköping också, som spelade RC Open. Vi vann en av tre matcher. 

På spelarfronten har det inte skett så mycket förändringar. 
– Vi tappade Robin Rehn till Varta, men i gengäld har vi fått Peter Bexenius, som gått motsatt väg. 
– Han är dock inte spelklar förrän i slutet av september. När han väl är det så kommer han säkert att konkurrera om en plats i A-laget. 

VBK räknar inte heller med Jonny Sandberg, men han är inte helt ute ur bilden.
– Han är här uppe i hallen och smyger lite, men jag hoppas verkligen att han kan vara med längre fram. Jonny är viktig, både på och utanför banan. 

Nu är det inte bara A-laget som spelar på hög nivå, även klubbens farmarlag gör det.
– Det är perfekt att ha ett lag i division ett också. De gick ju upp från tvåan förra säsongen, säger Tobias Asklöf.
Farmarlaget kommer därmed att spela i en serie med motståndare som Domino, Flax, Gamleby, Linköping och Örnen (Norrköping). 
– Det blir speciellt att vårt farmarlag ska möta Dominos och Flax A-lag. Vi möter dem borta redan i den andra omgången. Håller vi oss kvar i ettan så är det jättebra gjort. 

I premiären tar för övrigt VBK F emot Stockholmslaget Gullmarsplan. 

Vimmerbys trupp mot Matteus-pojkarna är följande för A-laget: Frida Sethsson, Peter Svensson, Peter Sandberg, Johan Söderström, Peter Thorstensson, Daniel Stefansson, Albin Sandberg och Johan Waxegård. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!