Dahlgren tog SM-guld i mixed

Vimmerbybowlaren Frida Dahlgren vann i helgen mixed-SM tillsammans med Tobias Karlsson från AIK, detta efter en makalös rysare i den sista finalmatchen. - Jag var lugn och trygg i mitt spel och kände att det "Paka" lärt mig fungerade, säger Frida nyss hemkommen från tävlingarna i Norrköping.

Vinnarna Tobias Karlsson och Frida Dahlgren efter den rafflande finalen i mixed-SM.

Vinnarna Tobias Karlsson och Frida Dahlgren efter den rafflande finalen i mixed-SM.

Foto:

Bowling2013-11-04 07:58

För Frida blev detta ytterligare ett i raden av SM-guld, där hon sedan tidigare bland annat vunnit lag-SM, 2 - och 3-mannalag med sina tidigare klubbar.
Den här gången gällde det mixed-SM, där Frida ställde upp tillsammans med AIK:aren Tobias Karlsson.
- Vi känner varandra men har aldrig spelat tillsammans tidigare. Han är en trygg norrlänning och lugnade ner mig när jag blev stirrig. Spelet gick bra under kvalet och även under finalspelet, säger Frida med sin trygga skånska dialekt.

Höga nivåer
Tävlingen avgjordes i Eurobowl i Norrköping, där 64 par ställde upp i A-klassen. I denna tävling slår man vartannat slag, där damerna alltid börjar varje serie.
I kvalet slog Tobias/Frida 2791 vilket då betydde svenskt rekord, men blev i en senare start av med rekordet till Alexander Johansson/Jenny Wegner som slog 2917 på tolv serier.
16 par gick vidare till kvartsfinal spel och även där låg Tobias/Frida tvåa efter 1945 på åtta serier (snitt 243!).
- Ja, det var lättspelat, men givetvis helt annorlunda efter några serier. Vi började med 527/2 och sedan flöt det bara på.
I semin höll det på att ta stopp, detta efter en inledande serie på 176, men vann sedan tre raka efter 218, 269 och 258.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!