Det rullar på bra för Vimmerbys stjärna

Resultaten har hittills inte gått Jesper Svenssons väg i stortävlingarna i USA. Nu är världsstjärnan från Vimmerby på väg att hitta rätt. Han har inlett kvalet i US Open mycket bra.

Jesper Svensson har inlett US Open mycket starkt.

Jesper Svensson har inlett US Open mycket starkt.

Foto: PBA

Bowling2020-02-19 19:46

Megatävlingarna i USA avlöser varandra. 

Under flera veckor möts världens bästa bowlare i USA. Den åttafaldige vinnaren på PBA-touren och även Majorsegraren Jesper Svensson har inte nått någon framskjuten placering i tävlingarna så här långt. Nu kan det vara något stort på gång. 

När den första av totalt tre kvalomgångar inleddes så låg Jesper Svensson tolva efter 1816 poäng på åtta serier. Det gav ett snitt på 227 poäng per serie. I ett första skede handlar det om att komma topp-36 för att gå vidare till nästa steg. 

I dagens andra kvalomgång fortsatte Svensson att spela inspirerat. Efter att en tredjedel av det högklassiga startfältet (108 bowlare) spelat klart så toppar Vimmerbykillen tävlingen. I dagens serier har han följande resultat i serierna: 207, 243, 279, 239, 248, 188, 236 och 177.  Hans totalscore i den andra kvalomgången blev 1817, alltså en poäng bättre än första åtta serierna. Jämn så det förslår med andra ord. 

Totalt har Svensson 3633 poäng. Hittills andraplacerade AJ Chapman har 3551, trean Kamron Doyle 3544 och fyran Rhino Page 3539. 

När vi pratade med Jesper Svensson strax före avresan till USA för några veckor sedan sa han att formen kändes bra. Nu tycks han vara på väg mot storform. Utöver Svensson så är det bara ytterligare två svenskar som får spela i US Open; Martin Larsen och Pontus Andersson. Åtta serier återstår av kvalet för Jesper Svensson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!