Djurgården lämnade Vimmerby utan poäng

Förra helgen förlorade Vimmerby BK med 16-4 i den allsvenska premiären borta mot BK Kaskad. Samma Kaskad mötte Djurgården tidigt i lördags - och föll då med 13-7. Efter matchen mellan VBK och just Djurgården kan man konstatera att inget är givet i sportens värld.

Bowling2015-09-19 16:10



Vimmerby utklassade mer eller mindre DIF - och hade nästan avgjort efter bara två serier.

- Det blev ungefär som jag trodde på förhand. Stockholmslagen har generellt svårt för den här profilen vi spelar på. De tyckte själva att det var en utmaning, säger Tobias Pettersson.

Jo, det förstår vi när vi ser siffrorna. DIF hade bara 1308 efter första serien, vilket ger ett snitt på en bit över 160 poäng per spelare. Det är närmast sensationellt lågt på den här nivån.

Vimmerby vann komfortabelt med 5-0. När de sedan gjorde 4-1 i den andra var det nästan spiken i kistan.

- Jag är jättenöjd med vad vi presterade i de två första serierna. Sedan hade vi en dipp i den tredje, men så kan det bli.

Inför slutomgången stod det 10-5 på resultattavlan. Alltså krävdes det bara en ynka banpoäng för att vinna. Och visst, det vara aldrig några bekymmer.

- Vi kom tillbaka starkt i den sista serien och höll ihop det jäkligt bra, säger Tobias Pettersson.

Vinsten mot Djurgården var en riktig lagseger, där bland annat Peter Sandberg hoppade in i matchen och visade hög klass med 255 och 198. Bäst av VBK:arna var annars återigen Frida Sethsson.
Läs mer i måndagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!