Domino laddade inför bowlingpremiären

I helgen inleds årets säsong bland landets elitlag och som vanligt finns Domino med. - Vi har en bra trupp och den rutin för att kunna gå vidare till slutspel, säger lagets ordförande och UK Kalle Landström, som också spelar med i laget.

Bowling2009-09-03 06:22

Bowlingen har alltid varit stark och intresset stort i Västervik, ända sedan "Trill-Pelles" tid på 60-talet.
På lördag inleds årets säsong för elitklubbarna och som vanligt finns BK Domino med bland elitlagen. Detta blir den tionde säsongen i rad och 2003 tog man även hem en bronsmedalj i SM. I laget finns många spelare som varit med under alla år, en hel del faktiskt sedan klubben bildades 1975. Bland dem finns exempelvis Curt Bontell och Ulf Nilsson, som aldrig verkar bli för gamla för den här sporten.

Ett bra nyförvärv
- På den nivån vi är i dag behöver man rutin. Ofta avgörs matcherna i de allra sista rutorna och då gäller det att vara fokuserad och lugn. Vi har många i laget som klarar att spela under press, säger Kalle Landström.
Dominos trupp innehåller mängder av duktiga bowlare, men ett namn sticker ut lite extra. Det handlar om lagets enda nyförvärv, Niclas Lindholm som i fjol spelade i Flax, men även var med i truppen till landslaget. Han fick inte spela i VM, men är definitivt en spelare som landslagskaptenen Tomas Leandersson tror på i framtiden.
- Niclas är fortfarande ung, men hans namn inger redan respekt bland landets bowlare. Han har en annorlunda spelstil, en bra attityd till bowlingen och dessutom en stor kapacitet. Han vet vad det krävs för att bli riktigt duktig och är också beredd att ge allt för att lyckas, säger Kalle.
Att Niclas medverkan betyder mycket för de övriga i laget står helt klart, vem skulle inte vilja få en toppspelare av den kalibern i sitt lag.
- Vi är duktiga individuellt, men även som lag är vi väldigt starka. Det visade vi i fjol, trots att vi då förlorat nästan halva laget och ändå höll oss kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!