Domino ställer upp med starkt lag i derbyt mot Vimmerby

Ser man till tabellen borde Vimmerby vara storfavorit i dagens derby mot Domino. Verkligheten är en annan. – Vi har hemmaplan och ställer upp med bästa tänkbara lag. I min värld är det fördel oss, säger Arne Lundman i Domino.

Bowling2017-02-25 09:12

Västervikslaget Domino är avsågat i botten av Allsvenskan. Allt pekar på att klubben får börja om i division ett nästa säsong.

– Vi har kämpat och gnetat hela säsongen men tyvärr har vi inte räckt till. Tåget gick nog förra helgen. Nu handlar det om att avsluta serien med hedern i behåll, säger Arne Lundman.

Inga problem med att hitta motivation till derbyt mot Vimmerby?

– Verkligen inte. Vi är grymt taggade och vill ta revansch för förlusten i höstas. Om Vimmerby ska slå oss måste de spela väldigt bra.

Möter sitt gamla lag

Derbyt avgörs i Västerviks Bowlinghall. Domino har valt den lättspelade Broadwayprofilen.

–Det har sett kanonbra ut på träningarna, säger Arne Lundman.

Vimmerby BK:s Tobias Pettersson säger så här inför derbyt:

– Det blir en väldigt rolig och intressant match. Det är alltid lite extra speciellt att möta Domino. Jag har ju spelat där tidigare och har regelbunden kontakt med flera av deras spelare.

Vad tror du om era chanser?

Vi är i bra form och kan absolut vinna. Samtidigt vet vi att det blir tufft. Domino ställer ju upp med sitt bästa lag för säsongen, säger Tobias Pettersson.

Aldebert tillbaka

I Domino gör Andreas Andersson en intressant start.

-Det är ett bra tillskott. Han brukar skjuta höga poäng på våra hemmabanor, säger Arne Lundman.

I Vimmerby saknas formstarke Daniel Stefansson på grund av jobb. På pluskontot finns Johan Söderström och Martin Aldebert.

-Aldebert har kommit igång igen och vi vet att han kan prestera på en hög nivå, säger Tobias Pettersson.

Fakta
Alla spelare i lördagens derby
Domino: Peter Helge, Kurt Bontell, Andreas Andersson, William Svensson, Arne Lundman, Eddy Karlsson, Kalle Landström, Mikael Liljekvist och Joakim Andersson.
Vimmerby: Frida Sethsson, Peter Svensson, Johan Söderström, Robin Stefansson, Peter Sandberg, Robin Rehn, Martin Aldebert, Johan Waxegård och Tobias Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!