Drömstart för Varta – vann stort i seriepremiären

Varta BK fick en drömöppning på säsongen när BK Full House besegrades med 16–4 i Hultsfreds Bowlinghall – trots svajigt spel stundtals. "Jag tycker att alla kan göra det mycket bättre", säger lagledaren Johan Glimståhl.

Johan Glimståhls Varta BK vann i division 1-premiären.

Johan Glimståhls Varta BK vann i division 1-premiären.

Foto: Arkiv/Magnus Strömsten

Bowling2021-09-12 12:37

3–2 i den första serien, 5–0 i den andra, 3–2 i den tredje och 5–0 i den fjärde. Det var inte mycket att snacka om när Varta BK spelade seriepremiär i division 1 och vann med 16–4. Hultsfredlaget vann kägelpoängen med 6191–5562.

– Vi öppnade starkt, precis som vi hade förväntat oss att vi skulle göra i vår egna hemmahall, säger lagledaren Johan Glimståhl. 

Allt var dock inte frid och fröjd. 

– Nej, vi spelar lite halvdant faktiskt. Det är alldeles för mycket missar, framför allt när det står enkelkäglor kvar. Jag tycker att alla kan göra det mycket bättre. Det kommer bli tajtare matcher framöver och då gäller det att vi spelar bättre, menar Glimståhl, som tror att premiärnerverna kan ha spelat in. 

– Det kan vara nerver. Ibland blir man lite nonchalant när det går lite för lätt. Det är bra att vi har fyra som är över 800 poäng, men det måste bli bättre på plats nio, åtta och sju.

Nästa helg väntar två bortamatcher för VBK, först mot Eksjö på lördagförmiddagen och sedan mot Värnamo på eftermiddagen.

– Förmodligen så blir det tuffare matcher. Jag tror ändå på fyra poäng där, säger lagledaren.

Poäng Varta BK: Patrik Svensson 880, Robin Rehn 832, Rickard Nilsson 814, Per Höglander 805, Daniel Rehn 771, Johan Waxegård 759, Richard Johansson 708, Stefan Berggren 311 (2 serier), Anders Jutegård 311 (2 serier).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!