Svensson vann på touren efter stor dominans

Dubbla 300-serier i kvalet. Och klar dominans i finalspelet. Jesper Svensson vann helgens Europatourtävling i Mora i överlägsen stil. "Det känns riktigt härligt", sa han till swebowl.se.

Jesper Svensson vann helgens avslutande tävling på Europatouren i överlägsen stil.

Jesper Svensson vann helgens avslutande tävling på Europatouren i överlägsen stil.

Foto: Linus Wirén

Bowling2023-12-18 15:00

Jesper Svensson var verkligen ostoppbar i FM Mattsson Christmas Tournament. Redan i kvalet slog han till med två 300-serier och landade på 1523 poäng över sex serier. Vimmerbysonen gick sedan in i andra finalsteget under söndagen och vann det genom att slå 1207 på sex serier.

Tio spelare gick vidare till det tredje steget och där tog spelarna med sig sina poäng från steg 2. Svensson fortsatte att ånga på och vann steg 3 på 2414 poäng. I steg fyra var fyra spelare kvar och då nollställdes poängen. Jesper toppade ändå genom att slå 258. I nästa steg spädde han på med 289 och hade därmed en betryggande ledning inför titelmatchen.

Där vann han med 207–165 mot Joakim West och 754–611 totalt.

– Det är helt sjukt hur bra han är. Han har en förmåga att slå väldigt bra slag och det är få av hans slag som blir dåliga. Det är inte så himla enkelt att vinna ändå och fortsätta på samma sätt serie efter serie. Men han är så mentalt stark och löser det. Det är bara att gå upp och gratulera, sa West om Svenssons insats till swebowl.se.

– Det var en väl genomförd tävling från start till mål. Väldigt skönt att vinna och kunna bibehålla spelnivån i karusellen. Jag brukar vara självkritisk men den här gången har jag inte mycket att invända emot. Jag är väldigt nöjd med min prestation, sa Jesper Svensson.

Förstapriset i tävlingen uppgick till 30 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om