Elitserien hägrar för Jonny och VBK

Söndag eftermiddag kan Vimmerby ha ett elitserielag. Det är "bara" två segrar som behövs för att VBK ska nå målet. - Det vore sjukt häftigt att få vara med och föra upp sin moderklubb i den högsta divisionen, säger Jonny Sandberg inför helgen.

Het. Jonny Sandberg vet hur det känns att föra upp ett lag i Elitserien. Nu kan han göra det igen - med moderklubben.

Het. Jonny Sandberg vet hur det känns att föra upp ett lag i Elitserien. Nu kan han göra det igen - med moderklubben.

Foto:

Bowling2013-05-03 22:19


I går reste Vimmerbys bowlinglag de 55 milen till Söderhamn. Det är där, i kuststaden i Hälsingland, som VBK ska ta laget till ett avgörande på söndag. Seger krävs mot rutinerade Bodens BS.
- Jag vet att de har ett gäng som tidigare spelat i Elitserien, bland annat Per Sundqvist. Det är ett bra lag, men vi är minst lika starka. Kan vi spela lika bra i slutrutorna som mot Örgryte förra helgen så blir vi svårslagna säger Jonny Sandberg.
Han gjorde comeback för ett par månader sedan och är hyfsat nöjd med vad han har presterat, men medger samtidigt att det finns lite till att ta av:
- Det där sista, sista är inte där än, jag hoppas att det kommer i helgen. Det känns som att tajmingen är på gång.

Elitseriemeriterat
Vimmerby BK kommer stärkta av segern mot Örgryte i "kvartsfinalen" i kvalet. VBK imponerade med sin mentala styrka:
- Vi vände ju flera matcher i slutskedet mot dem. Det märktes tydligt att ÖIS var pressat.
Att Vimmerby har ett rutinerat och erfaret lag kan bli avgörande. Så finns en viss Jesper Svensson också, nybliven landslagsman.
- Det finns knappt någon som är bättre än "Jeppe" i Sverige. Sedan har vi överlag ett jämnt och starkt lag.
Sju av dem har spelat i Elitserien (Jonny Sandberg, Patrik Svensson, Rickard Gustafsson, Johan Söderström, Tobias Pettersson, Jesper Svensson och Bosse Palmér). Sju av dem har också Vimmerby BK som moderklubb. Bara Johan Söderström och Max Andersson har inlett sin karriär i andra föreningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!