Elitstyrkan

Det är inte varje dag en elitseriespelare förstärker ett lag i Vimmerby. Tänk då när det kommer fem (!) på ett bräde... Vimmerby BK har dragit en vinstlott när fem Dominospelare förstärker klubben.

Förstärkt med elispelare. Vimmerby Bowling får i ett slag hela fem elispelare från BK Domino. Foto: Janne Strömsten

Förstärkt med elispelare. Vimmerby Bowling får i ett slag hela fem elispelare från BK Domino. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Bowling2008-04-15 06:15


Det har surrats en tid.
Nu är det klart.
Patrik Svensson, Rickard Gustafsson, Jonny Sandberg, Roger Linder och Johan Glimståhl kommer nästa säsong att representera Vimmerby BK i division ett. De kommer närmast från elitlaget BK Domino - men alla har tidigare spelat för VBK.
- Det ska bli kul. Jag ser verkligen fram mot att spela för Vimmerby igen, säger Rickard Gustafsson, som gjort åtta säsonger i Domino och som bland annat gett två SM-brons.
Varför byter du klubb?
- VBK vill göra en satsning och det är min moderklubb. Det känns naturligt. Sedan har även resorna en del i mitt beslut också. Jag jobbar i Mariannelund och det blir lite bökigt att få ihop det med träningarna.
Rickard Gustafsson har en stabil säsong bakom sig:
- Jag är nöjd. Jag har snittat på 210 poäng, vilket är helt okey. Framför allt har jag varit jämn.
Återförenas med brorsan
En som däremot är mindre nöjd med höstens och vårens spel är Jonny Sandberg. Han är inte nådig i sin kritik till sig själv. Se bara:
- Jag har varit helt oduglig.
Nu ska hans självkritik tas med en nypa salt. Jonny Sandberg är fortfarande en mycket duktig spelare och precis som Patrik Svensson har han spelat tio år för Västerviksklubben Domino.
- Kul att vi är fem spelare som kommer hem. Det kommer säkert bli bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!