EM-silver för Jesper Svensson

Ett silver i femmanna. Det blev Jesper Svenssons medaljfacit i EM i Bryssel. Det var ytterst nära en medalj till, men Jesper föll hårfint mot finnen Juhani Tonteri i kvartsfinalen i Masters, där för övrigt den svenske världsettan Martin Larsen stod som slutsegrare.

Jesper Svensson fick med sig ett silver från EM i Belgien. Foto: PBA

Jesper Svensson fick med sig ett silver från EM i Belgien. Foto: PBA

Foto:

Bowling2016-08-29 06:06

Mest minnesvärt efter EM-tävlingarna i Belgien torde vara Sveriges laginsats i kvalet i femmanna. Blågult slog till med fantastiska 6815, vilket var nytt Europarekord. 

Sverige slog Finlands elva år gamla rekordnotering på 6792. 

Jesper Svensson var tredje bäste svensk i kvalet med 228,7 poäng i snitt per serie. Sverige var förkrossande överlägset bland de 36 deltagande nationerna.

Mardrömsmotståndaren

I semin väntade Danmark och det blev en dramatisk match där Sverige vann matchen med 1074-1017 över en serie. Svensson noterade 224.

I finalen mot Finland var han bäst av alla: 258. Något EM-guld blev det inte ändå. Sverige kunde inte matcha finnarnas 1119 poäng, som vann med 24 poängs marginal. Det var fjärde mästerskapet i rad som Sverige blev utslaget av Finland.

– Laginsatsen är jävligt bra. Vi kämpar oss igenom semifinalen och är 25 poäng från guldet, säger Jesper Svensson till Swebowl.se.

Han kämpade på bra även i Masters, där alla sex svenskar var med topp-24. Svensson spelade mycket bra, men hade inte marginalerna med sig i kvartsfinalen. Där föll han med 2-1, men där han vann totalt poängmässigt: 649-577 på de tre serierna mot Juhani Tonteri. Det hade ingen betydelse, då finnen vann första serien med 206-204 – och där han även segrade i den avgörande serien med 222-204.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!