Emil Palmér får chansen i kvalet

Emil Palmér har bara gjort två matcher med Vimmerby BK i år. I viktigaste matchen får han chansen i startuppställningen. - Vi ska bara vinna, säger han.

Emil Palmér går in i VBK:s lag i kvalet och dottern Mirabelle håller tummen för att det ska gå vägen för pappa.

Emil Palmér går in i VBK:s lag i kvalet och dottern Mirabelle håller tummen för att det ska gå vägen för pappa.

Foto:

Bowling2013-04-26 22:04


Senast Vimmerby kvalade mot Elitserien var 2011. Då nådde laget semifinal. På söndag har man en ny möjlighet att avancera till Sveriges högsta bowlingserie. Allsvenska Örgryte är första hindret på vägen.
Kvartsfinalen spelas i Jönköping och avgörs i bäst av två matcher. Vid oavgjort spelas två avgörande bord. Är det fortfarande oavgjort där väntar så kallad strikeout, där första laget till fem strikar vinner.
- Vi slog dem hemma i serien, men det är väldigt ovisst med neutral plan. Det är bäst för dagen som avgör. Det blir lite tombola, men det är det som gör det roligt, säger spelande coachen Rickard Gustafsson.
VBK vann höstens seriematch mot Örgryte.
- Öis har ett bra lag och de kom också tvåa i sin allsvenska serie. Det är svårt att säga hur goda chanser vi har, men klart att jag måste tro på vinst.

Ett steg i taget
Svåraste laget på VBK:s del av slutspelsträdet är Elitserielaget Falkenberg. Men VBK kan inte möta dem förrän i finalen.
- Vi får ta ett steg i taget, men tar vi oss förbi Öis har vi goda chanser mot alla lag. Jag tycker att vi är lika starka som Falkenberg på papperet.
Sex spelare i VBK har rutin av Elitseriespel sedan tidigare. Patrik Svensson, Jonny Sandberg, Tobias Pettersson, Jesper Svensson, Peter Svensson, Rickard Gustafsson och Johan Söderström. Frågan är om de kan föra VBK till bowlingens finrum.
- Vi får se. Vi satte upp ett mål och det var att gå hit. Nu ska vi göra det bästa av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!