Europamästerskapet väntar för Jesper Svensson

I dag, tisdag, blev det klart att Jesper Svensson ingår i den sexmannatrupp som representerar Sverige i bowling-EM som avgörs i Bryssel.

Foto: PBA

Bowling2016-05-17 11:27

Talang- och Elit-ansvarig på Svenska bowlingförbundet, Johan Ekström, har tagit ut en ung men rutinerad trupp inför stundande EM.

– Det kan se ungt ut, men det finns många bowling-år i det här laget, säger Johan Ekström till swebowl.se.

Bland de sex bowlarna finns naturligtvis Jesper Svensson med. Tvåhandsdemonen från Vimmerby som blev årets bowlare och årets Rookie på PBA-touren förra året, och rankas som en av världens bästa bowlare för tillfället.

– Vi har fokuserat på oljeprofilen och bland annat jämfört spelarna inbördes i stora tävlingar som har spelats på mediumprofiler, säger Johan Ekström till swebowl.se och fortsätter:

– Det är en väldigt stark trupp som inte hade varit lika stark om inte de åtta som inte är uttagna hade utmanat så mycket som de gör, vilket jag hoppas att de fortsätter med. Det här laget kan vinna på vilken distans som helst.

Sedan tidigare är det klart att Jesper även representerar Sverige i Junior-VM, som avgörs i USA mellan 24 juli och 3 augusti.

Det svenska laget:
Pontus Andersson, 20 år, Team Clan, Nässjö
Markus Jansson, 23 år, BK Jösse, Arvika,
Magnus Johnsson, 22 år, Team Pergamon, Partille
Martin Larsen, 36år, Team Pergamon, Partille
Jesper Svensson, 21 år, Team Pergamon, Partille
Mattias Wetterberg, 27 år, BK FH Engelholm, Ängelholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!