Fantastiskt 2016 för talangen

12-årige bowlingtalangen Robin Ilhammar från Gamleby har haft ett fantastiskt 2016. Han har vunnit två deltävlingar i Junior Masters – och på Annandag Jul vann han den andra deltävlingen på Smålandstouren i Nässjö och en prischeck på 15.000 kronor. – Jag trodde verkligen inte på seger i den här konkurrensen, trots att det var en handikappturnering, säger han.

Robin Ilhammar

Robin Ilhammar

Foto:

Bowling2016-12-28 15:00

I Nässjö ställdes Robin Ilhammar mot flera spelare med landslagsmeriter. Dessutom mötte han duktiga spelare från Västervik och Gamleby, till exempel William Svensson och Jacob Carlsson, som vann den första deltävlingen på Smålandstouren.

Jacob Carlsson såg inledningsvis ut att gå mot sin andra raka seger på touren då han vann kvalet på fina 1978 poäng. William Svensson kom på 18:e plats med 1842 poäng och Robin Ilhammar slutade på 26:e plats med 1827 poäng.
Duktiga spelare som Jonathan Liew, Flax, och Per Carlsson, Gamleby blev utslagna redan i kvalet.
I kvartsfinalen blev även William Svensson och Jacob Carlsson utslagna.
– Jacob stannade kvar och hjälpte mig. Han sa vilken boll jag skulle använda och så, det var mycket värdefullt att få den hjälpen, tycker Robin Ilhammar.

Robin gick enkelt till semifinal med 1150 poäng över fem serier. Där spelade han ännu bättre och slog 1191.
2341 efter tio serier räckte för att bli topp-åtta och gå vidare till finalspelet, där alla mötte alla.
– Jag vann tre av mina sju matcher och fick 90 bonuspoäng. Jag fick ihop 4016 poäng totalt och vann med 60 pinnars marginal till tvåan Emil Persson.
– Det kändes fantastiskt när jag förstod att jag hade vunnit. Jag var väldigt trött efter 17 serier på en dag, men också väldigt glad, avslutar Robin Ilhammar.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!