Fin seger för Glenn Andersson

Glenn Andersson, BK Flax, vann Sverige-finalen i U23-klassen i Junior Masters i Göteborg i helgen. – Skönt att få avsluta på topp, nästa år är jag ju för gammal för att få var med, säger han.

BK Flax Gleen Andersson kan med glädje titta tillbaka på den gångna helgen. Han vann Sverigefinalen i U23-klassen i Junior Masters i Sveriges näst största stad, Göteborg.

BK Flax Gleen Andersson kan med glädje titta tillbaka på den gångna helgen. Han vann Sverigefinalen i U23-klassen i Junior Masters i Sveriges näst största stad, Göteborg.

Foto:

Bowling2016-06-20 16:00

De tolv främsta i varje klass hade kvalificerat sig till helgens Sverige-final i Göteborg.

Under lördagen och söndagen spelade deltagarna tolv serier vardera.

Glenn var bäst i U23-klassen med sina 2681 poäng. Klubbkompisen Jonathan Liew kom trea med 2592. De två ”Flaxarna” gick därmed till tremannaslutspelet tillsammans med Jesper Jacobsen, Örgryte.

Glenn Andersson var som etta direktkvalificerad till finalen medan Jonathan Liew fick spela semifinal mot Jesper Jacobsen. Jonathan förlorade med 204–244.

Sandberg fyra

I finalen vann Glenn Andersson med klara 232–203.

– Jag fick det att fungera kanonbra redan från början, och sedan bara flöt det på under både lördagen och söndagen.

– Det är faktiskt första gången jag vinner, som bäst tidigare är att jag har varit i någon Sverige-final, säger Glenn Andersson.

I ungdomsklassen slutade William Svensson, Domino, på tredje plats. Salar Liew, Flax, kom fyra och William Berggren, Hulingen, blev nia.

I flickklassen kom Felicia Svensson, Båken, på fjärde plats.

I DV8-cupen kom Vimmerby BK:s Anton Sandberg på en fin fjärdeplats bland de 24 i finalspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!