Flera JEM-medaljer kan rulla in

I går kväll landade Jesper Svensson i Wien. Målet: att fylla på sitt välfyllda konto av JEM-medaljer. - Formen känns bra och jag trivs i den hallen, säger han strax innan avfärd.

Bowling2013-03-22 08:18

Junior-EM samlar som sig bör Europas allra bästa juniorer.
Jesper Svensson är definitivt en av dem.
Det visade han 2011. Det visade han 2012. Det kan han visa 2013.
På sina två tidigare mästerskap har han hela sex JEM-medaljer; två guld, två silver och två brons.
På spel står fem medaljer: tvåmanna, fyrmanna, singel, masters och all-event.
- Helst av allt vill jag ta ett nytt guld i fyrmanna. Det är roligast att vinna eftersom man är en del i ett lag. Och vi har revansch att kräva. På förra EM tog vi "bara" brons, sedan vi varit överlägsna i kvalet, säger Jesper Svensson.
Sverige är ett av de absoluta favoritlagen. Samtliga spelare som så framgångsrikt tävlade i förra EM är med nu också. Det vill säga Jesper Svensson, Pontus Andersson, Filip Wilhelmsson och Emil Nilsson.

29 nationer på plats
Jesper har goda erfarenheter från Plus Bowlingcenter i Wien:
- Jag har tävlat där en gång tidigare. Då kom jag på 16:e plats i min debut i Världstouren. Vi var där för två veckor sedan också och tränade. Det kändes bra.
Vimmerbykillen har för övrigt spelat på Världstouren vid ytterligare ett tillfälle. Då vann han mycket sensationellt stortävlingen Ballmasters i Finland.
Med bakgrund av det och med meriterna från tidigare mästerskap i JEM, är Jesper Svensson självklart en av de hetaste kandidaterna att göra upp om de individuella titlarna. Men konkurrensen är mycket tuff. Hela 29 nationer i Europa har deltagare på plats, där varje land får ha max fyra spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!