Glädjebeskedet för VBK – han fortsätter

Säsongen fick ett abrupt slut. Men Vimmerby BK blickar redan mot nästa. "De flesta ska fortsätta", säger Tobias Asklöf, som bestämt sig för att spela vidare.

Tobias Asklöf och hans Vimmerby BK blickar mot nästa säsong.

Tobias Asklöf och hans Vimmerby BK blickar mot nästa säsong.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2020-04-25 14:16

Med fyra omgångar kvar att spela avbröts Vimmerby BK:s säsong i Allsvenskan på grund av coronautbrottet. Laget har ändå fortsatt träna i bowlinghallen.
– Vi valde att ha kvar träningstiden för att stötta hallen, som precis som många andra företag har det tufft. Sedan är det väl kanske inte den bästa träningsviljan på alla, säger VBK:s Tobias Asklöf och skrattar.

VBK, som var med i botten runt kvalstrecket i år, kommer ändå att spela kvar i samma serie nästa säsong.
– Det är väldigt skönt att vi är kvar. Samtidigt tror jag att vi hade klarat oss kvar även om vi fått kvala. Så pass bra är vi, menar Asklöf.

Han själv var osäker på om han skulle fortsätta spela även nästa säsong. Nu har han bestämt sig för att köra vidare.
– Jag var osäker med tanke på allt runt omkring och tiden det tar. Men nu har jag gett klartecken och är extra taggad på att komma igång igen. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt, säger Asklöf.

Det ser även positivt ut med resterande spelare från förra säsongen.
– De flesta ska fortsätta, ser det ut som. Ingen har nämnt att de är osäkra och jag tror att vi kommer ha ett väldigt bra lag. Förra säsongen hade vi mycket skador, vilket påverkade oss. Vi ska försöka få samma grund att stå på nu men komma ifrån skadorna mer.

VBK ska anmäla sina lag senast den 20 maj.
– Truppen kan aldrig spikas helt och hållet men tanken är att vi då ska veta vilka spelare som är med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!