Glenn är Flax trogen

Glenn Andersson är en av regionens absolut bästa bowlare, och alldeles för bra för att spela i division ett. Men det kommer han att göra nästa säsong, i BK Flax som ramlade ur Sydallsvenskan. – Ja, jag stannar i Flax, säger han lugnande till klubbens supportrar.

Glenn Andersson följer med Flax ner i ettan.

Glenn Andersson följer med Flax ner i ettan.

Foto:

Bowling2016-06-01 12:00

– Jag har haft konkreta anbud från tre–fyra Elitserieklubbar, men jag har nobbat samtliga. Jag vill vara med och spela upp oss i Allsvenskan igen. Det bör vi kunna klara av redan kommande säsong.

– Vi skulle förresten aldrig ha behövt åka ur, men inledningen på säsongen var lite för dålig – och sedan hann vi aldrig att hämta in det försprång vi gav de andra klubbarna, även om det var nära till slut.

Klart med brorsan

Och Flax–lagledaren har sett till att förstärka laget för att omedelbart kunna studsa tillbaka upp i Allsvenskan – med en spelare han garanterat känner bättre än någon annan:

– Jag har värvat min storebror (Claes Andersson) från Team Gamleby BK, som vi kommer att få roliga derbyn emot i ettan kommande säsong.

– Han är en duktig spelare som har varit ordinarie i Gamleby under många år, säger Glenn.

Flera comebacker

Dessutom är det ett gäng spelare som gör comeback i Flax till kommande säsong, och som kommer att göra truppen bredare.

– Vi hoppas på Bengt Carlsson, som hade ett uppehåll den gångna säsongen, och på Mikael Berg. Och så får vi se om Martin Källs hand håller.

Har det aldrig varit aktuellt för dig att spela med Västerviks–konkurrenten Domino?

– Nej, absolut inte!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!