"Glimma" vill slå sig in bland de stora kanonerna

I dag är det premiär för årets elitserie i bowling, där vårt enda Smålandslag heter BK Domino från Västervik. Som vanligt är det många duktiga Vimmerbyspelare i laget, även om de bara blir fyra stycken i år sedan Roger Linder trappat ned. - Jag drömmer om sex poäng efter tre matcher, säger lagledaren Roger "Sigge" Svensson.

Johan Glimståhl är Dominos enda nyförvärv inför årets seriespel. "Glimma" börjar i farmarlaget men hoppas på en plats i A-laget.

Johan Glimståhl är Dominos enda nyförvärv inför årets seriespel. "Glimma" börjar i farmarlaget men hoppas på en plats i A-laget.

Foto:

Bowling2007-08-31 22:31

Detta blir Dominos åttonde raka säsong bland eliten, där SM-bronset för några år sedan är den bästa placeringen.
I fjol blev man femma i serien, men eftersom tabellen var jämn var det bara en vinst från att man hade behövt att kvala sig kvar.
- Jag är alltid optimist, så jag tror att vi blir svårslagna på hemmaplan precis som under tidigare år. Men för att hänga med i toppen måste man vinna några bortamatcher också, säger Roger Svensson, som i år gör sin 25:e säsong som lagledare.
De åtta som får förtroendet i den första matchen mot Avance är Mikael Liljeqvist, Per Sundqvist, Curt Bontell, Patrik Svensson, Rikard Gustavsson, Andersson, Kalle Berggren, Jonny Sandberg, med Arne Lundman som reserv.
Det enda nytillskottet heter Johan Glimståhl som varit Hultsfreds bästa bowlare de sista åren.
- Det här blir en riktig nytändning för mig. Trots allt är jag 36 år och nu vill verkligen pröva vad jag kan få ut av mitt spel genom att spela i ett bättre lag, säger Johan.
I fjol slog "Glimma" 962 som bäst, men än är han inte riktigt på topp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!