Varta fortsatt obesegrade hemma: "Viktigt"

Varta BK är obesegrade på "hemmaplan" så här långt in på säsongen i Sydallsvenskan. På lördagen tog man en seger och spelade en oavgjord match i Vimmerby bowlinghall. "Vi fick en skön revansch på Örgryte", säger lagledaren Johan Glimståhl.

Varta BK kunde summera en lyckad lördag.

Varta BK kunde summera en lyckad lördag.

Foto: Haris Dreco

Bowling2022-10-15 18:51

Efter förlusten i premiären av det allsvenska äventyret fick Hultsfredlaget Varta med sig en seger i hemmapremiären för tre veckor sedan, som spelades i Vimmerby bowlinghall där laget spelar sina hemmamatcher. 

Och på lördagen blev det en seger och en oavgjord match, när man spelade sammandrag på hemmaplan. Först imponerade man mot dittills obesegrade Örgryte IS BF och vann med 12–8.

Segern satt extra fint, då Varta förlorade mot just Örgryte i kvalet till Allsvenskan, i skiljeomgång.

– Ja, det var skönt, haha. Matchen nu blev nästan lika jämn som när vi möttes då. Jag vet inte om vi gör något särskilt som är bra, men det kändes ganska stabilt överlag, säger Vartas Johan Glimståhl.

I den andra matchen mot BK Virveln – också från Göteborg – var det jämnt, hela vägen in. Lagen fick nöja sig med delad pott, efter 10–10.

– Det blev ett helt annat spel mot Virveln och vi sa att vi skulle gå ganska långt in och försöka därifrån. Sen blev det tyvärr jäkligt mycket torrare än vad vi trodde det skulle bli. En poäng är ändå godkänt.

Varta ledde med 8–7 inför den sista serien, som alltså sedan slutade 2–3.

– De har en kille (Mathias Ulfhielm) som slår 297 i sista, så den banan vann de med över 100 pinnar, säger Glimståhl, som ändå hade all anledning att vara nöjd med dagen.

– Vi tar tre poäng, vilket är mest av alla i sammandraget. Det är viktigt att vinna hemma, för det är just de poängen du ska leva på under säsongen. Bortamatcherna är mer en bonus.

Vartas individuella poäng mot Örgryte: Daniel Rehn 864, Robin Rehn 813, Stefan Berggren 789, Patrik Svensson 786, Oscar Svensson 785, Johan Glimståhl 750, Johan Waxegård 749, Per Höglander 534 (3), Rickard Nilsson 165 (1).

Mot Virveln: Oscar Svensson 838, Stefan Berggren 806, Rickard Nilsson 789, Robin Rehn 784, Daniel Rehn 783, Patrik Svensson 778, Johan Waxegård 719, Johan Gilmståhl 527 (3), Per Höglander 205 (1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!