Guld, guld och ännu ett guld

Jesper Svensson och det svenska laget fortsätter att spela bra i juniorerna nordiska mästerskap. I går förmiddag bärgades guldet i 4-mannalag efter att Jesper & Co spurtat förbi Finland i sista serien. Senare under kvällen blev det också seger för Jesper och Markus Jansson i 2-mannalag.

Jesper Svensson har hittills tagit tre guld av tre möjliga i JNM. Foto: Thord Lagercrantz

Jesper Svensson har hittills tagit tre guld av tre möjliga i JNM. Foto: Thord Lagercrantz

Foto:

Bowling2013-11-09 05:06

Jesper Svensson fortsätter alltså att skörda framgångar i det pågående JNM. Först guld i singelspelet, sedan samma valör på medaljen i 4-mannalaget och som avslutning seger i 2-manna.
Inför finalspelet låg Sverige tvåa, 68 poäng bakom det finska laget. Tre serier var det som gällde för de svenska killarna i den andra avdelningen i lagspelet, där Jesper återigen visade vägen mot guldet.

Bäst igen
Jesper slog här serierna 221, 213 och 247, totalt 681 (snitt 227), med vilket han var bäst bland alla på bowlingbanorna i Baltiska hallen.
Långt inne i finalspelet låg Sverige en bra bit efter Finland, hela 100 poäng back efter halva andra serien. Det var då allt vände!
Inför den sista serien ledde Finland med en poäng, men Sverige startade bra och drog sedan ifrån hela vägen. När spelet var över var Sverige hela 176 poäng före Finland och 114 pinnar före Danmark. Guld för Sverige, silver till Finland och bronset till Danmark efter de två dagarnas spel.
Av de övriga svenska spelarna slog Pontus Andersson 589, Markus Jansson 626 och Magnus Johnson 639. Totalt slog det svenska laget 2535, före Danmark på 2381 och Finland med 2291.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!