Han satte världseliten på plats

Det verkar inte finnas någon gräns för vad Jesper Svensson kan prestera. I lördags skrev han in sig i historieböckerna genom att spela hem en PBA-titel i Bahrain. I finalen besegrade Vimmerbykillen världens bästa bowlare, australiensaren Jason Belmonte. - Hela världseliten var här. Det här hade jag aldrig väntat mig, det känns fantastiskt, säger Jesper Svensson till vår tidning.

Vinnare. Jesper Svensson vann en stortävling i Bahrain när han besegrade superstjärnan Jason Belmonte i finalen. Foto: Asiatiska bowlingförbundet

Vinnare. Jesper Svensson vann en stortävling i Bahrain när han besegrade superstjärnan Jason Belmonte i finalen. Foto: Asiatiska bowlingförbundet

Foto:

Bowling2015-03-09 07:29


Den gänglige 20-åringen från Vimmerby har verkligen gjort sig ett namn i bowlingvärlden det senaste året. Och det verkar inte finnas något stopp för vad han kan göra.
I 13th Kingdom of Bahrain Open visade Jesper Svensson på nytt vilken stor bowlare han är. Det spelade ingen roll att tävlingen ingick i världstouren och PBA-touren. Det spelade ingen roll att världseliten, med ett 20-tal amerikanska proffs i spetsen, var på plats. Det spelade ingen roll att världsettan Jason Belmonte gick till final. Jesper Svensson vann ändå.

Blev historisk
Strax efter tävlingen fick vi tag i Jesper Svensson och han var förstås mycket lycklig över triumfen.
- Det känns fantastiskt, jag hade aldrig kunnat förvänta mig det här. Hela världseliten var här. Det är absolut något av det största jag har gjort. I och med att det är en PBA-titel skriver jag också in mig i historieböckerna. Ingen svensk spelare har vunnit på PBA-touren sedan Mats Karlsson gjorde det på 80- eller 90-talet, säger Jesper Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!