Hemmastarka Varta siktar uppÄt

PÄ lördag spelar Varta BK seriepremiÀr i ettan. "Jag tycker att vi ska vara med i toppen", sÀger Johan GlimstÄhl som tagit över som lagledare.

Johan GlimstÄhl har tagit över rollen som lagledare för Varta.

Johan GlimstÄhl har tagit över rollen som lagledare för Varta.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2021-09-09 15:45

De tvÄ senaste sÀsongerna har avbrutits i förtid pÄ grund av coronapandemin och nu hoppas Hultsfredslaget att de ska fÄ visa vad de gÄr för över en hel sÀsong.

– Vi har varit med i toppen bĂ„da gĂ„ngerna utan att fĂ„ slutföra sĂ€songen. Vi kommer till spel med en i princip intakt trupp dĂ€r 10-12 spelare slĂ„ss om platserna i A-laget. Det kĂ€nns absolut som vi borde kunna vara med i toppen i Ă„r igen, sĂ€ger Johan GlimstĂ„hl som tagit över uppgiften som lagledare och inte har för avsikt att spela sjĂ€lv.

NÄgot som gör att Varta har fog för sin optimism Àr att de Àr vÀldigt svÄrslagna pÄ sina hemmabanor.

– Vi har hittat en bra oljeprofil som passar oss och motstĂ„ndarna brukar ha desto knepigare med den. Det Ă€r en stor fördel att ha med sig.

PremiĂ€rmatchen pĂ„ lördag spelas mot BK Full House frĂ„n Ängelholm hemma. GlimstĂ„hl medger att formen inte kommer vara pĂ„ topp frĂ„n start.

– Vi har spelat lite trĂ€ningsmatcher sĂ„ ringrosten börjar slĂ€ppa, men det kommer ta ett tag att komma in i det igen efter ett sĂ„ lĂ„ngt uppehĂ„ll.

Division 1 Àr indelat i tre grupper med sex lag i varje dÀr det Àr dubbelmöten inom gruppen och enkelmöten med övriga lag i serien som gÀller.

Serieindelning

Division 1 Södra Götaland

Grupp A

BK Borgen, BK BrÄhög, BK Full House F1, BK Ohm, BK Playax, BK Thule.

Grupp B

BK Domino, Eksjö BK/EBOK, Team VÀrnamo BC, Team VÀxjö BC, Tingsryd KK, Varta BK.

Grupp C

BK Allön, BK Frigg, IS Göta F1, Karlskrona BK, Team Bjuv BF.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!