Hett allsvenskt derby i Vimmerby

Vimmerby mot Domino är mer än bara en vanlig bowlingmatch. Det är allsvenskt derby mellan två lag i stort poängbehov - och en match där fem VBK-spelare tidigare lirat i det forna elitserielaget från Västervik.

Bowling2011-10-21 22:01

Förra säsongen var Vimmerby nära att ta klivet upp i elitserien. Om VBK:s säsong var näst intill succéartad, var Dominos den diametralt motsatta.
- Vi ramlade ur efter elva säsonger i högsta serien, säger Ulf Nilsson.
Han var för övrigt tillsammans med Curt Bontell med att bilda klubben, 1975. I dag bildar de banpar i derbyt mot Vimmerby:
- Det här ser vi fram emot. Jag håller Vimmerby som favoriter.
Varför?
- Vi tappade nästan halva laget inför den här säsongen och har förlorat många spelare de senaste åren. Vimmerby har dessutom ett starkt lag med flera före detta Dominokillar i sitt lag.
En titt i Vimmerbys laguppställning inför derbyt avslöjar att såväl Patrik Svensson som Rickard Gustafsson, Jonny Sandberg, Roger Linder och Tobias Pettersson tidigare har spelat i Västerviksklubben.
- Jag gjorde åtta år och "Paka" (Patrik Svensson) och Jonny (Sandberg) var där ännu längre, säger Rickard Gustafsson, som under den tiden var med om att ta SM-brons två gånger.
Är det speciellt att möta Domino?
- Ja, visst. "Paka" har sagt att han tycker det känns lite konstigt. Jag försöker koppla ifrån det så gott det går och ta det för en match i mängden.
Ulf Nilsson säger att ni bär favoritskapet. Vad säger du om det?
- Sett till laget kanske det är så, men det ska spelas om det också. Jag vågar inte säga något om resultat innan - men det ska bli jäkligt skoj att spela.
Inför derbyt ligger Domino fyra i Grupp C med fem poäng. Vimmerby är femma och näst sist med blott tre pinnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!