Varta BK segrade i hemmapremiären

Varta BK gör in första allsvenska bowlingsäsong någonsin. Hemmamatcherna får man spela i Vimmerby bowlinghall – och visst blev det seger i hemmapremiären mot Kulladal. En stor sådan, dessutom. "Det var ingen glänsande insats, utan vi gör det stabilt", sammanfattar Robin Rehn 15–5-vinsten.

Varta BK tog en storseger i hemmapremiären i den allsvenska bowlingen. Laget spelar sina hemmamatcher i Vimmerby bowlinghall den här säsongen.

Varta BK tog en storseger i hemmapremiären i den allsvenska bowlingen. Laget spelar sina hemmamatcher i Vimmerby bowlinghall den här säsongen.

Foto: Haris Dreco

Bowling2022-09-24 18:05

För första gången i Varta BK:s historia lirar man alltså i allsvenskan den här säsongen. Hultsfredlaget, som är placerade i den södra serien, spelar sina hemmamatcher i Vimmerby. Och på lördagen var det dags för premiär på "nya" hemmabanan.

– Det var väldigt speciellt. På ett sätt var det skönt att bara få komma igång, men på ett annat sätt var det lite tråkigt. Det hade varit mycket roligare att göra det hemma i Hultsfred, säger Robin Rehn i Varta BK.

Gästande Kulladals BS F1, från Malmö, hade egentligen aldrig något att säga till om. Åtminstone inte resultatmässigt. Varta kopplade tidigt greppet och kunde till slut vinna med klara 15–5. 

– Jag skulle ändå inte säga att det aldrig kändes oroligt. I den tredje serien var det tajt och det hade kunnat svänga åt andra hållet. Vi vet att det kan gå snabbt i bowling. Där blev det faktiskt nerv i matchen, vilket ändå var kul, säger Robin Rehn.

Han själv storspelade i ett överlag bra hemmalag, som vann kägelpoängen med 6480 mot 6129.

– Skönt. Det lossnade för mig och det var extra skönt med tanke på att jag inte gjorde det så bra i premiären. 

Varta BK: Robin Rehn 909, Daniel Rehn 879, Per Höglander 831, Dennis Häll 814, Oscar Svensson 800, Stefan Berggren 789, Patrik Svensson 570 (3), Christer Rylander 517 (3), Johan Waxegård 371 (2).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!