Idag avgörs VBK:s öde

En rysarhelg väntar Vimmerby BK. Det är förmodligen nu det kommer avgöras. Lyckas VBK i bortamatcherna mot rivalerna June och Forsheda, ja... då väntar säkerligen elitseriekval. Om de däremot misslyckas får de räkna med ett tufft kval för att klara sig kvar i Allsvenskan. En sak är glasklart i sammanhanget. Johan Söderström kommer ge allt för att vinna.

På gång. Johan "Pläppen" Söderström är en frisk fläkt när Vimmerby BK spelar sina matcher. På lördag ställs han mot sina gamla lagkamrater i Forsheda och June. Foto: Magnus Strömsten

På gång. Johan "Pläppen" Söderström är en frisk fläkt när Vimmerby BK spelar sina matcher. På lördag ställs han mot sina gamla lagkamrater i Forsheda och June. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Bowling2014-04-04 22:03


Ni som kan er bowling vet att Johan "Pläppen" Söderström är en färgstark bowlare i Vimmerby BK. Han syns, hörs och är med sitt stora engagemang ytterst viktig för VBK.
- Jamen, det är väl lite av min roll att pusha på de andra, men vi är alla olika, säger han ett par dagar innan årets fight.
För honom är det här matcher långt utöver det vanliga.
- För mig är det såklart väldigt, väldigt speciella matcher. Jag är uppväxt i Huskvarna, men flyttade senare till Värnamo. Där spelade jag fem år i Forsheda. Sedan blev det tolv säsonger i June.

"Otroligt roligt"
Johan Söderström har som ni förstår riktigt bra koll på motståndarna och matcherna väcker starka känslor. Särskilt nu kanske när så mycket står på spel.
Vimmerby ligger fyra i serien med tre omgångar kvar i en haltande tabell. VBK har allt i egna bowlinghänder inför avgörandet.
"Pläppen" är laddad till tusen.
- Jag anser att vi har jättechans att vinna båda matcherna. Det ska bli otroligt roligt att spela, verkligen skitkul. Såna här matcher är de bästa att spela, när man har kniven på strupen, säger Söderström och avfyrar ett av många leenden.
För sitt sätt att vara har han skaffat sig många vänner runt om i bowling-Sverige.
- Jag har lärt känna många härliga människor. Du vet, jag har hållit på länge och fick mitt första bowlingklot för 40 år sedan. En stor anledning till varför jag fortfarande håller på är den sociala biten. Det är kul att "tjöta" med folk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!