"Jag ser oss som ett topplag i serien"

Varta BK står inför en ny säsong i division ett. Den här gången ska man dock vara med och slåss i toppen, om man får tro Robin Rehn.

Varta BK laddar upp för en ny bowlingsäsong.

Varta BK laddar upp för en ny bowlingsäsong.

Foto: Privat

Bowling2019-09-12 13:37

Varta BK:s division ett-säsong drar igång nu på lördag med hemmamatch mot Trelleborgslaget BK Borgen. För spelaren Robin Rehn och hans Varta är det här en säsong där laget ska vara med i toppen och kriga.
– Målet är detsamma som förra säsongen: att komma topp två och få kvala uppåt, säger Robin Rehn.

Förra säsongen blev inte riktigt som man hade hoppats på och istället för kval uppåt blev det kval neråt för Varta. Man lyckades dock klara sig kvar, och man kör på med samma lag nu till den kommande säsongen. 
– Det är så klart en fördel att vi har samma lag. Vi har något att bygga vidare på och jag ser oss som ett topplag i vår serie, säger Robin Rehn.
Varför gick det som det gick förra säsongen?
– Vi hade en liten dipp där runt jul där vi inte presterade under tre omgångar. Där försvann chanserna till kval uppåt, även om vi höjde oss efter det. 

Rehn, som är 27 år gammal, är en av VBK:s viktigaste spelare och för att laget ska ha en chans i år måste han prestera och leverera.
– Jag måste hålla den nivån jag gjorde förra året då jag faktiskt gjorde en jätteökning jämfört med tidigare. Det är viktigt för laget att jag ligger kvar på den nivån för vi behöver spelare som stadigt slår över 800, säger han.
Hur har uppladdningen sett ut annars?
– Vi började träna tidigt och det har varit bra träning. Folk har kommit och visat att de vill ge det en chans så det har varit mycket bra uppslutning på träningarna. Det är också många som är på väg att utvecklas och det är tajt om platserna i både A-laget och i farmarlaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!