"Jättetråkigt att säsongen är slut"

Med fyra omgångar kvar av bowlingallsvenskan avbröts säsongen. "Det känns jättetråkigt", säger Tobias Asklöf i Vimmerby BK.

Tobias Asklöf och de övriga i VBK har spelat färdigt för säsongen.

Tobias Asklöf och de övriga i VBK har spelat färdigt för säsongen.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2020-03-16 18:30

Sportsligt har VBK haft en tuff säsong. De låg på 13:e plats i tabellen och var på väg mot negativt kval.

Helgens beslut – att resten av säsongen ställs in – innebär att Vimmerby behåller sin allsvenska status.

– Det känns bra att klubben kommer ha ett allsvenskt lag även nästa säsong, men jag hade hellre spelat om det. Jag tror att vi hade fixat kvalspelet. Så pass bra är vi, säger Tobias Asklöf.

Vad tycker du om beslutet att avbryta säsongen?

– Det är naturligtvis helt rätt. I det här läget måste hälsan gå först. Alla måste bidra till att minska smittorisken. Även bowlingsporten. Vi har en högre medelålder än många andra sporter, vilket gör att kanske fler är i riskgrupperna.

Hur blir det med VBK:s övriga verksamhet den här säsongen?

– Än så länge finns det inget beslut på det. Vi ska ha ett styrelsemöte inom de närmaste dagarna och diskutera den frågan, säger Tobias Asklöf.

På den amerikanska proffstouren har Vimmerbykillen Jesper Svensson spelat flera tävlingar den senaste veckan under vinjetten "World Series of Bowling".

I den största tävlingen, World Championships, blev det en tiondeplats för 25-åringen. Vann gjorde storstjärnan Jason Belmonte som tog sin 13:e majorseger inför tomma läktare i Las Vegas.

I de tre övriga PBA-tävlingarna gick Jesper Svensson vidare till finalspelet. Men på grund av coronautbrottet och de allt strängare reglerna i USA är det oklart när de tävlingarna kommer att spelas klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!