Jesper gillar inte profilen

Jesper Svensson tog nyligen tre JEM-medaljer i München. Hela säsongen har han briljerat med fantastiska slagningar och höga resultat. I helgen vill han vara med och fixa en biljett till elitserien med Vimmerby BK.

Jesper Svensson gillar inte profilen...

Jesper Svensson gillar inte profilen...

Foto:

Bowling2011-05-06 06:22


På lördag och söndag kan den 16-årige jättetalangen kröna en enormt framgångsrik säsong med att föra VBK till bowlingens finrum.
Men vi kan inte räkna med megaresultat på över 1000 poäng mot Brio i semifinalen och mot antingen Kaskad eller Malmoe i en eventuell final.
- Får man 820 är det jättebra.
Va...?
- Vi spelar på en banprofil som heter Atlanta och det är väldigt svårspelat. Vi har tränat på den ett tag och jag har ärligt talat haft problem.
Hur kommer det sig?
- Profilen känns ologisk och svårläst. Det är svårt att hitta rätt läge, men det är bara att gå ut och kriga om varje poäng och försöka att vinna banpoängen. Siffrorna är inte så viktiga. Och det är likadant för alla spelare...

Linder har imponerat
Jesper Svensson säger vidare att om VBK-spelarna snittar på 190-195 poäng i snitt per serie så tror han att Vimmerby vinner.
- Så är det nog. Tyvärr är det tråkigt för publiken att de inte får se någon jättebra bowling.
Så här säger VBK-ledaren och spelaren Patrik Svensson:
- Den här profilen passar ingen bowlare. Det gäller att vara väldigt träffsäker och minimera tomrutorna. Varken jag eller "Jeppe" (Jesper Svensson) har spelat bra på den här profilen, men i skarpt läge går det nog att plocka fram lite till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!