Jesper klar för ny PBA-final

För andra gången på de tre senaste tävlingarna är 21-årige Vimmerbybowlaren Jesper Svensson klar för tv-sänt finalspel på den amerikanske proffstouren, PBA.

Jeppe gräver guld i USA.

Jeppe gräver guld i USA.

Foto:

Bowling2016-02-20 10:43


Som vi berättade i går kväll avancerade Jesper från elfte till femte plats då den andra matchspelsrundan avgjordes i PBA Players Championship i Columbus.

I natt avslutades matchspelet med de åtta sista serierna och Jesper lyckades kliva upp ännu en placering till fjärde plats (de fem främsta av det 120 man stora startfältet till final).

Över de totalt 48 spelade serierna har Jesper 11762 kägelpoäng, vilket ger ett snitt på 234,73.

Till söndagens finalspel, som spelas som en stege och över en serie per match, nollställs alla resultat. Jesper inleder med att möta femman Norm Duke från Florida i sin första match. Därefter måste han i tur och ordning även besegra trean, tvåan och ettan för att kunna stå där som segrare igen.

Om Jesper, som för ett par veckor sedan sensationellt vann majortävlingen PBA Tournament of Champions, även skulle vinna helgens turnering blir han historisk som den förste svensken att ha vunnit fyra PBA-titlar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!