Jesper satsar allt på bowlingen

Ett VM-guld, tre VM-brons och flera segrar i Europatouren. Bowlingspelaren Jesper Svensson har ett fantastiskt 2014 bakom sig. - Man vill alltid ha mer, men visst har det varit ett bra år. På en tiogradig skala tycker jag att jag är värd en åtta, säger Vimmerbykillen Jesper Svensson. Nu ger han sig själv chansen att ta nästa steg i utvecklingen. Från och med årsskiftet kommer 19-åringen att satsa på bowlingen på heltid.

Jesper Svensson vilar ut i Vimmerby efter ett hektiskt år och tar sats mot ett nytt där han ska fokusera helhjärtat på bowlingen.

Jesper Svensson vilar ut i Vimmerby efter ett hektiskt år och tar sats mot ett nytt där han ska fokusera helhjärtat på bowlingen.

Foto:

Bowling2014-12-30 23:09


Det var väl få som trodde att Jesper Svensson skulle bli en världsspelare när han som ettåring kröp runt i bowlinghallen i Vimmerby. Men det var faktiskt redan då som han kom i kontakt med ett bowlingklot för första gången.
- Ja, jag var väl runt ett år när jag började bowla. Eller, det är väl fel att säga bowla, men jag puttade i väg klotet lite i alla fall.
Jesper Svensson tar en klunk av sin latte och ler av tanken.

Ingen förlust
Det har hunnit hända en hel del sedan dess. Redan som elvaåring gjorde Jesper Svensson debut i Vimmerby BK:s A-lag, då i division ett. Tre år på bowlinggymnasiet i Nässjö har också hunnit passera och numera är Vimmerbysonen en del av Sveriges överlägset bästa lag, Pergamon från Göteborg. Den talangfulla bowlaren gör nu sin andra säsong i klubben.
- Det var smickrande när de tog kontakt och sa att de var intresserade. Nästan alla unga spelares dröm är att spela i Pergamon.
I våras vann han SM-guld med klubben. Allt annat än ett nytt guld 2015 vore sensationellt.
- Jag har fortfarande inte varit med och förlorat en match med Pergamon, berättar Jesper Svensson.
Är det inte svårt med motivationen när ni är så överlägsna?
- Alltså, vi måste se till att alltid vara motiverade och gå ut och göra jobbet. I senaste sammandraget spelade vi lika i en match och det berodde på dålig inställning. Går vi in med rätt inställning är vi svåra att stoppa.

VM-guldet sticker ut
Men 2014 har varit så mycket mer än ett lag-SM-guld för Jesper Svensson.
Vid U21-VM i Hongkong spelade han hem ett guld i Masters och två brons, i singel och all event.
- På förhand tyckte jag att det hade varit roligt att ta en medalj. Men när det väl blev ett brons i första starten ville jag ha mer. Efter mitt andra brons var jag faktiskt rätt besviken. Sen gick jag in i Masters med inställningen att jag bara skulle vinna, inget skulle kunna stoppa mig.
Och visst slutade U21-VM med en medalj av ädlaste valör.
Hur värderar du det guldet?
- Det är alltid svårt att värdera sina segrar. Alla är stora på olika sätt. Men det är klart att ett VM-guld är något alldeles extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!