Jesper slog till i Österrike

Femte titeln - toppar Europarankingen i överlägsen stil.

Bowling2015-10-06 09:48


Bäst - igen.

Jesper Svensson från Vimmerby är Europas hetaste bowlare.
Vid Europatourtävlingen i Wien stod han som slutsegrare. Det var andra segern på touren i år och den femte totalt i karriären. Segern innebar att han utökade ledningen på rankingen.

Det var annars inte mycket som talade för en ny triumf för 20-åringen, som numera bor i Göteborg och tävlar för världens bästa klubblag, Team Pergamon. Kvalet gick inte Svensson väg, men till slut fick han ändå till sitt spel i kvalet och lyckades kvalificera sig för finalspelet.

Konkurrensen var i vanlig ordning stentuff och lockade toppbowlare från snart sagt Europas alla hörn i Columbia 300 Vienna Open, en av de största på touren.

Det var också den 14:e deltävlingen på Europatouren. Två återstår och Jesper Svensson leder klart och kommer med all sannolikhet att stå som slutsegrare, vilket i så fall är historiskt. Ingen svensk har tidigare vunnit. Segern i Wien var som sagt den andra för året på touren och Svensson har ett imponerande facit med sex topp tre-placeringar.

Han var en av tio svenskar som gick vidare till finalrundan med totalt 64 spelare. Till den andra omgången i finalspelet avancerade sju svenskar.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!