Glödhete Jesper hjälte för Europa i klassiska matchen

Vi hade Jesper Svensson i topp när vi satte vår Heta & Kalla lista i fredags. Det under rubriken: Glödhet. Vad vi ska kalla honom nu vet i sjutton? Vimmerbysonen var nämligen den store hjälten när Europa äntligen besegrade USA i Weber Cup igen. "Jesper är den bäste spelaren i vårt lag".

Makalös. Jesper Svensson blev vald till tävlingens mest värdefulle spelare när Europa besegrade USA. Dessutom blev han den stora hjälten.

Makalös. Jesper Svensson blev vald till tävlingens mest värdefulle spelare när Europa besegrade USA. Dessutom blev han den stora hjälten.

Foto: PBA.

Bowling2021-10-17 12:55

Han inledde storartat. Han avslutade ännu bättre. 

När precis allt ställdes mot sin spets, i en avgörande match, då klev 26-åringen från Vimmerby fram – igen. 

Europa som trånat efter att ta tillbaka den där åtråvärda titeln, låg länge i brygga. Underläge 10–15 inför första passet under lördagen. 

Sen hände det grejer i Europa. Segrarna staplades på varandra som vedträn. De var nästan ifatt när så Jesper Svensson efter bra spel ändå föll mot Chris Via med 278–246. Svensson fick sedan en ny möjlighet, som han tog. Vinsten mot Anthony Simonsen, också han tidigare Majorvinnare, var helt nödvändig. Förlust och USA hade vunnit ännu en gång. Men snacka om att det blev högdramatiskt. Matchen gick till särspel efter att de båda stjärnorna spelat oavgjort i serien. Väl där vann Jesper och tog hela Weber Cup till en så kallad Baker-match. 

Inför prestigemötet sa Jesper Svensson bland annat följande till Swebowl.se:

– Kan vi bara vara med i början. Det ska bli skönt att få tyst på dem och deras ”streak” som de är så stolta över. 

Just precis så blev det också. 

Efter tre raka förluster är nu Europa herre på täppan igen i bowlingvärlden. 

I den avgörande lagmatchen, vid ställningen 17–17, var Europa nämligen hetast. Thomas Larsen, Richard Teece och Stuart Williams slog två strike, Dominic Barrett spelade också bra, liksom Jesper Svensson. 

Inför den sista rutan hängde det på Vimmerbykillen. Strike och saken var biff. Och nog höll han för trycket. 

Innan tävlingen startade i Leicester framhöll Svensson att lagsammanhållningen i det europeiska laget kunde bli en avgörande faktor. 

– USA har på pappret alltid mer meriterade bowlare, men just lagsammanhållning är just någonting som Europa är bättre på. Det är ett bra vapen för det europeiska laget att ha, sa han. 

Kaptenen Dominic Barrett hyllade laget efteråt och inte minst då den tvåhandsfattade Jesper Svensson:

– Jesper är den bästa spelare i vårt lag och han kommer att bli den bästa bowlaren i Europa någonsin, sa Dominic Barrett i Viaplay efter segern om svensken som fick pris som tävlingens mest värdefulla spelare.

Efter helgens tävling står det 11–11 totalt mellan kontinenterna i Weber Cup. 

Jesper Svensson slog den avgörandet striken som fixade titeln till Europa.
Jesper Svensson slog den avgörandet striken som fixade titeln till Europa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om