Jesper spelade hem första SM-guldet

Jesper Svensson bjöd på bowling i toppklass när JSM-finalen avgjordes i Vårby. Det slutade med att Vimmerbykillen vann sitt första JSM-guld. - Det är stort, givetvis. Kul att det kom en fullträff, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson gjorde en mycket stark insats när han vann sitt första JSM-guld.

Jesper Svensson gjorde en mycket stark insats när han vann sitt första JSM-guld.

Foto:

Bowling2013-01-04 23:06

Silver 2011.
Brons 2012.
Guld 2013.
Efter flera starka JSM-insatser de senaste åren fick Jesper Svensson äntligen till en fullträff.
- Jag hade ett bra SM för två år sen, men då blev jag slagen i finalen. Att vinna ett SM känns riktigt bra, tycker Svensson.

100 poäng efter
Den tvåhandsfattade bowlaren stod för en riktigt stark prestation i finalspelets avslutande speldag. Till JSM kvalificerade sig de 20 bästa från kvalspelet, som har hållit på en längre tid. Från den första dagen tog sig sedan åtta bowlare vidare.
- Där spelade vi matchspel, vilket betyder att alla mötte alla över totalt sju serier. Den som vinner respektive serie belönas med 30 bonuspoäng.
När matchspelet skulle starta var Jesper Svensson 100 poäng från förstaplatsen.
- Där fick jag en väldigt bra start med tre fina serier och gick upp i ledningen. Efter det fick jag en liten dipp i fjärde serien och halkade ner lite.

Avslutade starkt
Men Jesper Svensson kom tillbaka och avslutade med klass i ett mycket pressat läge. I den sista serien avslutade han med fem raka strikar och höll på så sätt undan för tvåan Benjamin Jonsson från Clan. Segermarginalen stannade på 21 poäng.
Istället för att åka hem till Vimmerby och fira SM-guldet blev Jesper Svensson kvar i Stockholmstrakten för att spela AIK Tournament.
- Det kom fram en kille direkt efter SM-finalen. Han hade tydligen vunnit på hästar och ville betala min startavgift. Jag var på plats i hallen fem minuter innan kvalet skulle börja, skrattar Jesper Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!