Jesper Svensson är uttagen till VM i Abu Dhabi

Jesper Svenssons VM-plats i Las Vegas var ingen tillfällighet. I går blev han uttagen att representera Sverige i Abu Dhabi-VM i december. - Det är helt fantastiskt. Att bowla i landslaget är det största man kan göra, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson kommer få göra sitt andra framträdande i VM i vinter.

Jesper Svensson kommer få göra sitt andra framträdande i VM i vinter.

Foto:

Bowling2014-07-26 04:05


Som den yngste manlige bowlaren i svensk historia blev Jesper Svensson uttagen att representera Sverige under VM i Las Vegas i augusti förra året. För vår tidning berättade Jesper Svensson att beskedet var ett av de största ögonblicken i hans liv. Nu är det dags för Vimmerbysonen att göra sitt andra VM. I går blev han uttagen till VM i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi som äger rum i december.
- Jag har inte alls varit säker på att bli uttagen. Det är många som har sagt och trott det, men man kan aldrig vara säker. Även om jag har haft ett bra år, så är det väldigt hård konkurrens och vi har nya förbundskaptener, säger Jesper Svensson.
Hur känns det?
- Helt fantastiskt. Jag är väldigt glad. Det största man kan göra är att representera sitt land.

"Ska bli häftigt"
18 år ung gjorde Jesper Svensson debut i senior-VM i fjol. I år är han mer rutinerad - och vet vad som gäller i ett världsmästerskap.
- Det är stor skillnad på att bowla ett juniormästerskap i Danmark mot att spela ett världsmästerskap i USA. Det är så mycket större konkurrens och alla spelare är så mycket bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!