Jesper Svensson gjorde succé i JEM

Efter guld i fyrmanna och silver i tvåmanna, krönte Jesper Svensson sin JEM-debut med ett silver i "All Event". - Jag hade drömt om någon medalj, nu blev det tre. Det känns fantastiskt, säger han i telefon på väg hem till Vimmerby.

Jesper Svensson kom hem till Vimmerby på måndagskvällen. Med sig hade han tre JEM-medaljer. Här ses han tillsammans med pappa Patrik Svensson och mamma Christine Petersson.

Jesper Svensson kom hem till Vimmerby på måndagskvällen. Med sig hade han tre JEM-medaljer. Här ses han tillsammans med pappa Patrik Svensson och mamma Christine Petersson.

Foto:

Bowling2011-04-26 06:46


Vi anar att Jesper sov gott i natt med tanke på allt som hänt den senaste veckan i München. Alla visste att han hade talangen, nu visade han vilken duktig bowlare han är i ett stort internationellt mästerskap.
Den tvåhandsfattade 16-åringen kan nu titulera sig trefaldig medaljör i junior-EM.
- Det är helt otroligt, fantastiskt. Det var värt den långa resan till Tyskland, säger den stolte pappan Patrik Svensson.
Han fortsätter:
- Jag trodde faktiskt inte att det var så hög klass som det var, att så många var så bra. Ta bara öststaterna..., de hade riktigt många duktiga spelare.

"Skönt att komma hem"
Trots den stenhårda konkurrensen tog alltså Jesper Svensson tre medaljer i jätteanläggningen med 52 banor. Då ska man också komma ihåg att han har två år kvar i juniorklassen.
- Det ska bli skönt att komma hem och ta det lugnt i ett par dagar. Det tar nog ett tag innan jag har förstått det här.
Efter medaljerna i lagspelet (silver i tvåmanna med Markus Jansson - och guld i fyrmanna med Jansson, Filip Wilhelmsson och Magnus Johnson) tog Jesper silver i prestigefyllda "All Event" under lördagen. Där räknas alla serier in i lagspelet och singelspelet, 18 serier.
Ett tag hade VBK-spelaren grepp om guldet, men fick ge sig mot holländaren Joshua Schuurmann.
- Det blev lite strul då vi fick byta banpar till ett som var ospelat. Det passade inte mig riktigt, men silver var ju bra ändå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!