Jesper Svensson outstanding i JNM

Jesper Svensson avslutade JNM som han började och vann både Masters och All Event med ackuratess. - Det var ett tufft startfält, så jag är helt nöjd med spelet, säger Jesper inför prisutdelningen på lördagskvällen.

Femdubbla guldmedaljören Jesper Svensson tillsammans med Lisa Björklund som tog flickornas enda guld under junior-NM. Foto Thord Lagercrantz

Femdubbla guldmedaljören Jesper Svensson tillsammans med Lisa Björklund som tog flickornas enda guld under junior-NM. Foto Thord Lagercrantz

Foto:

Bowling2013-11-11 07:15


Efter tre guld på tre dagar gick ändå Jesper in med full satsning inför Masterstävlingen, där de åtta bästa möts i inbördes möten över en serie.
Med fullt fokus och knorr på klotet sopade Jesper bort alla funderingar vilken som är bäst i det här mästerskapet. Sju matcher- sju segrar!
Faktum är att Jesper gjorde en av sina bästa slagningar någonsin - efter serieraden 268, 259, 243, 279, 245, 264 och 259 - ett snitt på drygt 259!
Segermarginalen till tvåan och silvermedaljören Tony Ranta blev hela 393 poäng med bonusen på 210 pinnar inräknade. Trea blev danske Carsten W Hansen.

Helnöjd
Vår tidning fick tag på Jesper under lördagseftermiddagen och det var förstås en glad 19-åring som svarade i mobilen.
- Jag är jättenöjd, spelet har fungerat bra hela veckan. Jag lärde mig banorna rätt fort och sedan har det bara rullat på. Många av killarna här var med i "stora" VM i augusti, så det är bra killar som jag slagit, säger Jesper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!