Jesper Svensson till semifinal efter drömserie

Det rullar på för Jesper. Med en perfekt 300-serie gav han aldrig kvartsfinalmotståndet en chans. Nu väntar TV-sänd semifinal - och drömmen om titeln lever.

Jesper Svensson. Foto: Arkiv

Jesper Svensson. Foto: Arkiv

Foto:

Bowling2015-12-17 05:45


Den framgångsrike Vimmerbybowlaren Jesper Svensson är framme i semifinal av Chameleon Championsship på PBA-tournen, som avgörs nu i dagarna i Reno, Nevada.

I natt gjorde han processen kort och vann övertygande i kvartsfinalmötet med åttonderankade Kyle Troup. Segersiffrorna skrevs till 3-0, och som om det inte vore nog att nolla motståndet, så visade Jesper direkt vem som bestämde genom att sätta en perfekt 300-serie.

I semifinalen ställs Jesper mot engelsmannen Stuart "Beef Stu" Williams, ett stort namn i sammanhanget med många inspelade titlar i både Europa och USA. Matchen spelas natten mot lördag, klockan 02.15, och kommer så småningom även att sändas på TV. Visserligen blir det inte direktsändning, men TV-närverket ESPN bandar semifinalerna och finalen, och sänder sedan dessa den 3:e januari.

Kvaletta
Jespers resa fram till semifinalen har varit minst sagt imponerande; efter att ha slutat etta i kvalet - med ett snitt på 247 över nio serier - fick han fördelen att stå över sextondelsfinalerna.

Istället klev han rakt in i rampljuset i nästa turneringssteg. Och som han gjorde det. I tre raka serier (även den gången) lyckades Jesper enkelt utmanövrera den erfarne 42-årige colombianen Andres Gomez - en spelare med över en miljon intjänade kronor på PBA-touren.

Segern inom räckhåll
Nu väntar alltså Stuart "Beef Stu" Williams i nästa omgång. Och frågan är inte om Jesper - med sitt turneringssnitt på 254,86 - kliver in i matchen som förhandsfavorit?

Skulle Jesper Svensson gå hela vägen till final, ställs han där mot tysken Pascal Winternheimer eller dansken Thomas Larsen. Väl där står mer än äran på spel - 20 000 amerikanska dollar tillfaller nämligen turneringens vinnare.


Jespers väg fram till semin:

Kvartsfinal: J. Svensson - K. Troup 3-0 (300-188, 248-212, 258-225)
Åttondelsfinal: J. Svensson - A. Gomez 3-0 (277-235, 259-213, 268-241)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!