Jesper Svensson uttagen i A-landslaget

Vid lunchtid igår fick Jesper Svensson ett telefonsamtal han sent lär glömma. Svenska landslagsledningen ringde och berättade att han var uttagen till VM i Las Vegas i sensommar. - Det är helt sjukt stort, säger 18-åringen.

Jesper Svensson får uppleva varje bowlares dröm att spela VM i Las Vegas. Dessutom blir han yngst genom tiderna att representera seniorlandslaget för herrar.

Jesper Svensson får uppleva varje bowlares dröm att spela VM i Las Vegas. Dessutom blir han yngst genom tiderna att representera seniorlandslaget för herrar.

Foto:

Bowling2013-05-02 22:03


Jesper Svensson är mitt uppe i ett fantastiskt bowlingår. Han har vunnit Ballmaster Open, flera JEM-medaljer och är dessutom på väg att föra Vimmerby BK till elitserien.
Igår fick han också ett besked som han knappt vågat hoppas på.
- De ringde för någon timme sedan. Jag har inte riktigt hunnit landa än. Det är definitivt ett av de största ögonblicken i mitt liv, säger Jesper Svensson.
Landslagskaptenen Tomas Leandersson bekräftade då för Vimmerbysonen att han är uttagen i den sexmannatrupp som reser till USA och Las Vegas i mitten av augusti.

Yngste någonsin
Jesper Svensson är därmed den yngste manlige VM-spelare som någonsin representerat Sverige.
- Man kan säga att det är en liten chansning. Jesper har en väldigt hög högstanivå och får han utrymme i banan finns det inga gränser för vad han kan göra, säger Tomas Leandersson till svenska bowlingförbundets hemsida.
Uttagningen är delvis baserad på skrällsegern i Ballmaster Open, men framförallt är det Jespers genomgående höga nivå under säsongen som gör honom till en VM-spelare.
- Jesper har fortfarande mycket kvar att lära, men han har ett vuxet tänk på banan och har redan hunnit sätta sig i respekt. Vid tävlingen i München i mars var det många som tyckte att det var skönt att slippa möta honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!