Jesper till Parnevik-land: "Årets viktigaste tävlingar"

Han fick en utmärkt start på säsongen då han vann det inledande kvalet till en majortävling i Florida. Snart bär det av västerut igen för Jesper Svensson. Åtta veckor ska han tillbringa i USA, där fyra stortävlingar står på programmet.

Foto: Arkiv

Bowling2021-02-08 19:39

Nyligen kom han hem från årets första USA-äventyr. Vimmerbykillen segrade i kvalet med 70 andra duktiga bowlare och tog sig därmed vidare till regionfinalen i Jupiter, Florida. Hemvist för övrigt för golfprofilen Jesper Parnevik. Med tanke på coronasituationen var upplägget ett helt annat än vad som är brukligt i en Majortävling. 

– Det kändes skönt att få en sån bra start på säsongen. Jag hade tränat på bra under uppehållet, men det är ändå alltid jäkligt svårt att veta var man står i tävlingsform. Det var lite spänt i början, därför var jag kanske extra fokuserad och det var positivt så här i efterhand, säger Jesper Svensson från bostaden i Göteborg. 

Resultatet talade sitt tydliga språk. Svensson vann alltså hela kvalet och nådde höga resultat. 

Faktum är att han också spelat regionsfinalen, men resultatet får han inte avslöja. 

– Nä, det beror på att finalen ska tv-sändas. Därför får jag inte säga något. 

Hur som helst så spelas den stora finalen live i nämnda Jupiter 21 februari. 

Det har surrats om att det är nya regler som gäller för inresa till USA efter presidentbytet. Hur påverkar det dig?

– Vad jag förstår så ska ickeamerikaner få sitta i karantän med tanke på coronaläget, men vi har ett atletvisum liknande det som golfspelarna från andra länder har. Det ger tillstånd att resa in för tävlingsspel. Jag vet inte hur allt det där fungerar exakt. Vi får uppdateringar från PBA om det händer något nytt. 

Om allt går som det är tänkt kommer Jesper Svensson att spela fyra Majortävlingar de två närmaste månaderna: Tournament of Champions, World Series, US Masters och US Open. Två av dem avgörs i Florida och två av dem i Reno i Nevada. 

– Det är årets viktigaste tävlingar och också de enda som vi vet kommer att spelas. Det har skurits ner ganska mycket på tävlingsprogrammet i övrigt. 

Vad har du för förväntningar på stortävlingarna?

– Det är svårt att säga. Det är stentuff konkurrens. Jag ska försöka bygga vidare på säsongstarten och ta det därifrån. Förutsättningarna är lite olika, då de haft en del lokala tävlingar i USA. 

Känner du att du har utvecklat något ytterligare i ditt spel?

– Lite allt möjligt. Jag försöker hela tiden att bli så komplett som möjligt. 

Jesper Svensson brukar alltid ha bra koll på den lokala idrotten i vår trakt. Så även nu. Inte minst då hockeymässigt. 

– Jag försöker se alla matcher. VH gjorde det bra i går (söndag) mot Skövde. Det blev bara lite onödigt jämnt kanske. Jag tror det kan bli tufft hemma mot Huddinge nu.

Jesper Svensson jagar nya framgångar i USA.
Jesper Svensson jagar nya framgångar i USA.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!