Jesper tog JEM-guld i Masters

Mästerskapets sista slag var en strike. Av Jesper Svensson. Det betydde också guld i Mastersfinalen för Vimmerbykillen i junior-EM. Återigen blev det tre JEM-medaljer för megatalangen. - Det känns helt underbart, säger Jesper, som anlände till Sverige sent på måndagseftermiddagen.

Vimmerbykillen Jesper Svensson tog guld i Mastersfinalen i junior-EM. Foto: Thord Lagercrantz

Vimmerbykillen Jesper Svensson tog guld i Mastersfinalen i junior-EM. Foto: Thord Lagercrantz

Foto:

Bowling2012-04-10 06:39


En, två, tre, fyra, fem, sex.
Så många medaljer har Jesper Svensson, 17, tagit i junior-EM 2011 och 2012. Ett fantastiskt facit.
- Det är otroligt bra gjort, säger pappa Patrik, stolt över sin sons bedrifter på den internationella scenen.
Nu senast i danska Ålborg.
Efter brons i såväl tvåmanna och fyrmanna, fick Jesper Svensson kliva upp överst på prispallen i Masters - dit de 24 bästa spelarna i mästerskapet kvalificerat sig. Sedan väntade matchspel för att stegvis nå finalen.
Jesper hade väntat på den där riktiga fullträffen. Den kom i mästerskapets sista dag. Han och förbundskaptenen Raymond Jansson hade bestämt sig för att göra en del förändringar:
- Vi gjorde om två bollar och jag flyttade också mer till vänster i ansatsen. Det fungerade bra, skönt att det lossnade.

Starkt självförtroende
Han inledde med att besegra en irländare och starke finnen Jesse Kallio på lördagen. Båda matcherna i två raka serier. I söndags fortsatte han att imponera, först i kvartsfinalen mot dansken Markus Bergendorff, sedan mot italienaren Nicola Pogolini. I finalen väntade tysken Dominic Buchmann, som tidigare besegrat svenskarna Emil Nilsson och Filip Wilhelmsson.
Hur var känslan inför finalen?
- Bara bra. Jag hade starkt självförtroende. Jag kände bara att det skulle bli roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!