Jesper utsedd till årets bowlare

Svenska Bowlingförbundet har utsett Jesper Svensson till Årets bowlare 2015.

Jesper Svensson, årets bowlare 2015. Foto: Arkiv

Jesper Svensson, årets bowlare 2015. Foto: Arkiv

Foto:

Bowling2015-12-23 12:41


Med två PBA-titlar och förstaplatser på både Europatourens rankning, och i den svenska rankningen, har Vimmerbysonen haft ett minst sagt framgångsrikt år. Vilket nu belönas

Sajten skriver följande om Jespers utnämning:

"Det som gör Jesper än mer spännande är att han bara är 20 år gammal. Han kom fram tidigt som en supertalang och karriären har fortsatt spikrakt uppåt utan att visa tendenser till att stanna av.

Det stora internationella genombrottet kom när han som 17-åring vann Ballmaster Open för knappt tre år sedan. Samma år (2013) debuterade Jesper som 18-åring i VM, i fjol vann han ett par tävlingar på Europatouren och blev U21-världsmästare men det är i år som han tagit ett avgörande kliv rakt in i världseliten.

På sitt CV har han under 2015 kunnat plita ner fem turneringsvinster av hög dignitet, och detta i en idrott där de flesta får vara mer än nöjda med om de lyckas vinna någon enstaka gång per år. Vinsten i PBA Chameleon Championship i Reno förra veckan är så färsk att den precis hunnit sjunka in i Jespers medvetande.

Men det är den segern som han rankar högst."

- Ja, det största under året hände nu i USA. Den segern är unik eftersom det var så länge sedan som en svensk vann i PBA där borta, säger Jesper till SweBowl och tillägger:

- Samtidigt var det lite märkligt då jag fick favorittryck på mig eftersom jag lyckades så bra i kvalet och sedan fick till så höga slagningar både i åttondelsfinal och kvartsfinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!