Jesper vann Junior Masters

Jättetalangen Jesper Svensson svarade i helgen för sin bästa prestation i karriären - hittills. Segern i Junior Masters-finalen var en klar fingervisning till landslagsledningen att han är redo för större uppgifter framöver.

Jesper Svensson stod för en mycket stark prestation när han vann finalen i Junior Masters.

Jesper Svensson stod för en mycket stark prestation när han vann finalen i Junior Masters.

Foto:

Bowling2010-06-15 06:43

För att kvalificera sig till finalen i ungdomsklassen har Vimmerby BK:s Jesper Svensson spelat åtta kvaltävlingar under säsongen. Och det har gått riktigt bra för 15-åringen, som kvalificerade sig till finalen som delad etta.
De 18 bästa från kvalet var kvalificerade att spela finalen i Göteborg den gångna helgen.

Klättrade i listan
Finalspelet inleddes med fyra serier på en långoljeprofil. Jesper Svensson slog 772 och låg med det femma så långt in i tävlingen, 70 poäng efter ledaren.
- Det var ganska jämnt, jag var bara fem poäng från tredjeplatsen och hade tio poäng ner till sjuan, sa Jesper Svensson när vi träffade honom i bowlinghallen i Vimmerby på måndagen.
Efter det väntade fyra serier på kortoljning och där gick det betydligt bättre för VBK:aren. Med 855 poäng gick han upp som tvåa i tävlingen vilket var nog så viktigt.
Därmed slapp han spela det första så kallade karusellspelet där fyran, femman och sexan mötte varandra och gjorde upp om en plats i karusellspel nummer två. Där spelade tvåan (Jesper), trean och vinnaren i karusell ett om en plats i den slutliga finalen mot Johan Bergqvist från Mariestad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!